İstanbul'un ilk atlı tramvayı, her sabah 6.30'da Beşiktaş'tan hareket edecek, son tramvay ise akşam 7.20'de Azapkapı'dan kalkacaktı. Her iki yönde yirmi dakikada bir sefer yapılacaktı. Birinci mevki yolculuklarda Azapkapı veya Beşiktaş'tan Kabataş'a kadar 40 para, hattın tamamı için 80 para alınacaktı. İkinci mevkide bu ücretler yarı yarıya daha azdı.
Tramvay, hizmete girdiği andan itibaren büyük rağbet gördü. Yeni bir ulaşım aracı olmasından dolayı halkın merakını çekmesi tabii idi. Ayrıca diğer ulaşım araçlarına göre daha ucuz olması da bir tercih nedeniydi. Öyle ki, Azapkapı-Beşiktaş arasında çalışan tramvay arabaları yetersiz kalmaya başlamıştı. Özellikle Tophane veya Kabataş'a gelindiğinde, vagonlarda yer bulmak mümkün olmuyordu.
GAZETELERE GEÇEN ŞİKAYET
Halk atlı tramvaylara rağbet etmekle beraber zaman zaman şikayetçi olmuyor da değildi. Örneğin Beşiktaş-Ortaköy arasında, tasarruf amacıyla iki vagonun birbirine bağlanarak yola devam edilmesi, ulaşımı yavaşlatıyordu. Yolcular vagonların tek tek hareket etmeleri halinde kalkışların sıklaşacağını söylüyorlardı. Yine bu hattın Beşiktaş durağında, akşam saatlerinde vatmanların günlük hesapları görmeleri, yolcuların uzun süre beklemelerine neden oluyordu. Hatta bir kez, vagon dolu olduğu halde tam 45 dakika vatmanın hesap görmesini beklemek zorunda kalan yolcular, şikayetlerini gazeteler aracılığı ile şirkete duyurmuşlardı.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız