Uzaydaki bu büyüleyici fotoğrafta gördüğün eşmerkezli ışık halkaları, aslında yıldızların zaman içindeki hareketini gösteriyor. NASA astronotu Don Pettit, 2012'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndayken 30 saniye boyunca açık bıraktığı 18 farklı fotoğraf çekmiş, sonra bunları birleştirerek bu etkileyici görüntüyü oluşturmuş.
Bu sırada uzay istasyonu saatte yaklaşık 28 bin kilometre hızla hareket ediyor ve her 90 dakikada bir Dünya’nın etrafını dolanıyor. Yani istasyondaki astronotlar bir günde tam 16 kez gün doğumu ve gün batımı izleyebiliyor.
Uzay istasyonunun bu eşsiz konumu ve hızlı hareketi sayesinde astronotlar hem gezegenimizi hem de atmosfer olaylarını ve doğal afetleri çok yakından gözlemleyebiliyorlar. Dünya'nın uzaydan görünüşü için adeta bir seyir terası gibi kullanılıyor.
Resim açıklaması:
Uzun pozlamalardan oluşan bu kompozit fotoğrafta yıldızlar uzayda mavi ve beyaz ışıktan oluşan eşmerkezli daireler oluşturuyor. Aşağıda, Dünya mavi renkte ve üzerinde sarı ışık çizgileri var. Dünya'nın atmosferi burada ince yeşil bir sınırla turuncu renktedir. Ayrıca üstte Japon Deney Modülü Maruz Kalma Tesisi'nin bir bölümü de görülebiliyor.
Kredi: NASA/Don Pettit
Baktıkça hipnoz eden bir görüntü gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız