Ekim 04, 2024

Bilgisayarın Tarihi (XI) – Friendz10

Google (1998)

 

Stanford Üniversitesi öğrencileri Larry Page ve Sergey Brin'in bir arkadaşlarının garajında kurdukları Google günümüzde 10.000 kişinin çalıştığı 23 milyar dolar değerinde bir internet devi. Arama motorunun bilinen ilk denemeleri http://google.stanford.edu adresinde yapıldı. 1997 yılında www.google.com adresinin alımsıyla bu adreste bir süre test edildi. 1998 yılındaysa şirket resmi olarak kuruldu. Google'ın başarılı bir arama motoru olmasının yanında şans faktörü de büyümesinde önemli rol oynadı. Özellikle dönemin popüler arama motoru Yahoo'ya altyapı desteği sağlaması Google için büyük bir reklam olmuştu. Ardından geliştirilen çok sayıda projeyle kullanıcı sayısına arttırırken, yaptığı ortak çalışmalarla da başarıya hızlı bir şekilde ulaştı. Google, bugün NASA ile nano teknolojileri üzerinde ortak bir araştırma sürdürürken, Sun Microsystems, Time Warener's AOL ve Fox Interactive Media partnerleri arasında yer alıyor.

Bilgisayarın Tarihi (XI) – Friendz10

İlk Mp3 Çalar (1998)

 

Taşınabilir ilk MP3 çalıcısı Güney Koreli bir şirket olan SeeHan'ın geliştirdiği Eiger MPMan'dir. Bu çalıcı 32 MB belleğe sahipti.

Bilgisayarın Tarihi (XI) – Friendz10

1 Ghz İşlemciler (2000)

 

Yıllardır Mhz olarak ölçülen işlemci değerleri 2000 yılında Ghz boyutlarına ulaştı. Mart ayında 4 gün arayla önce AMD ardından Intel 1 Ghz'lik işlemcileri piyasaya sürdü. AMD Athlon modellerinde bu hıza ulaşırken, Intel PIII modelinde limitli olarak 1 Ghz seviyesini gördü. Yılın sonundaysa P4 işlemcileri piyasaya sürerek AMD ile arasındaki farkı kapadı.

Bilgisayarın Tarihi (XI) – Friendz10

iPod (2001)

 

Apple taşınabilir müzik çalıcısı iPod'u piyasaya sürdü. iTunes ile birlikte iPod'un yakaladığı başarı Apple'ın rekor derecede kâr yapmasını sağladı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun