Orta Çin'deki Henan ve Hubei bölgelerinde son 2-3 yıl içinde köylülerin buldukları dinozor yumurtası fosili sayısı 10.000'in üzerinde... Üstelik bu yumurtalar tam 175 farklı dinozor türüne ait... Bugün yeryüzündeki en büyük dinozor yumurtası fosili yuvasının, geçen yıl Çin'inin Henan bölgesindeki Nanyang Vadisi'nde ortaya çıkarılan yuva olduğu tahmin ediliyor. Bu yuvada şu ana kadar tam 26 tane dinozor yumurtası fosili bulunmuş. Çalışmalar Çinli paleontolog Chai Zhong tarafından aralıksız sürdürülüyor.
En büyük dinozor yumurtası fosili de Çin'de ortaya çıkarıldı...
Hubei bölgesindeki ''Yeşil Dragon" tepesindeki araştırmalar ise Amerikalı bir grup tarafından yürütülüyor. Amerikalılar, killi taşlarla kaplı bu tepede çok sayıda "Terizinor'' türü dinozora ait yumurta fosillerinin bulunduğu söylüyorlar. Öte yandan, bugüne kadar keşfedilmiş en büyük dinozor yumurtası fosili de Çin'de ortaya çıkarıldı... Bir "Macroelongatoolithus xixiaensis" türü dinozora ait olan bu yumurta Xixia bölgesinde bulunduğu için bu adla anılıyor.
Çinliler'in dinozor yumurtası fosilleriyle ilgileri aslında 2 bin yıl öncesine kadar uzanıyor. Bunun nedeni, bu yaratıkların gücü simgeleyen "efsanevi ejderha" ile özdeşleştirilmeleri.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız