Cassini uzay aracı, gaz devinin atmosferini, manyetosferini, uydularını ve halkalarını incelemek üzere Satürn'ün sisteminde yakınlaştırma yaparken Satürn ve uydusu Mimas'ın bu görüntüsünü yaklaşık 576.000 mil (927.000 km) uzaklıktan yakaladı.
Görüntüdeki eğiklik Cassini'nin bakış açısından kaynaklansa da Satürn de Dünya'ya benzer şekilde eğiktir. Halkalı gezegende mevsimler yedi Dünya yılı sürüyor.
Cassini'ye yolculuğunda eşlik eden Huygens sondası European Space Agency ve Agenzia SpazialeItaliana iş birliğiyle 2005 yılında Satürn'ün en büyük uydusu Titan'a inerek uzak dış güneş sistemindeki bir dünyaya inen ilk insan yapımı nesne olarak tarihe geçti. Cassini-Huygens birlikte, fırtınalı gaz devi ve birçok uydusu hakkında çok şey ortaya koydu ve Titan'ın güneş sistemimizde yaşam aramak için en iyi yerlerden biri olabileceğini gösterdi.
Görüntünün açıklamasına gelince: Satürn'ün halkaları, gezegenin sarı yüzeyi boyunca sağ üstteki uzayın karanlığına doğru uzanan ince bir çizgi oluşturacak bir açıyla görünüyor. Halkanın altında, Mimas uydusu gezegene yakın küçük bir nokta olarak görünüyor.
Kaynak: nasa.gov
Yorumlar
En azından yalnız değiliz :)
Vay be!
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız