Ocak 11, 2025

SİZİ EVRENİN ŞAFAĞINA GÖTÜRECEK O VİDEO AYAĞINIZA GELDİ -Friendz10

James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen derin bir alana yapılan derin bir dalış, bize imkansız uzay uçuşu ve galaksilerin Evren'in tarihi boyunca nasıl değiştiği hakkında bir fikir veriyor.

Kozmik Evrim Erken Yayın Bilimi (CEERS) adı verilen bir araştırma için JWST, 2004 ve 2005 yıllarında Hubble tarafından görüntülenen Genişletilmiş Groth Şeridi olarak bilinen küçük bir uzay parçasının derinliklerine baktı. Orada, on binlerce galaksi Kozmik Şafak'a doğru uzanarak Evren'in evrimini ortaya koyuyor.

JWST'nin CEERS gözlemi, şeridin 5.000 galaksi içeren küçük bir bölümüne odaklandı. Ama bu herhangi bir bölüm değil: JWST'nin görüş alanının en uzağında Maisie'nin Galaksisi olarak bilinen küçük, kırmızı bir leke yer alıyor. Büyük Patlama'dan sadece 390 milyon yıl sonra, Maisie'nin Galaksisi şimdiye kadar gördüğümüz en eski galaksilerden biri.

SİZİ EVRENİN ŞAFAĞINA GÖTÜRECEK O VİDEO AYAĞINIZA GELDİ -Friendz10

CEERS alanının yeni bir bilimsel görselleştirmesinde, artık uzay ve zamanda yakınlaştırma yaparak Evrenin başlangıcına, Maisie'nin Galaksisine kadar geri gidebiliyoruz. Bu aslında asla yapamayacağımız bir yolculuk - uzayda ışık hızından daha hızlı seyahat etmek ve zamanda geriye gitmek için birçok fizik yasasını çiğnememiz gerekirdi - ancak Evrenimizin uzak sınırlarına bakma konusunda ne kadar gülünç derecede iyi olduğumuzu vurguluyor.

SİZİ EVRENİN ŞAFAĞINA GÖTÜRECEK O VİDEO AYAĞINIZA GELDİ -Friendz10

Austin, Texas Üniversitesi'nden CEERS baş araştırmacısı Steven Finkelstein, "Bu gözlem beklentilerimizi aştı" diyor. "Evrenin erken dönemlerinde bulduğumuz galaksi sayısı tüm tahminlerin üst sınırında."

JWST bize kızılötesi Evren'in ilk destansı görüntülerini vereli bir yıl oldu ve CEERS gibi programlar bize pek çok sürpriz yaşattı. Sırada ne olduğunu görmek için sizde sabırsızlanmıyor musunuz?

 

Kaynak: https://www.sciencealert.com/

Yorumlar

  • Arada bir evrende turlamak lazım

  • Evrenin şafağında buluşalım!

  • abooo çok iyi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

EN YAKINIMIZDAKİ YILDIZ SİSTEMİ: ALPHA CENTAURİ
ROSETTA'NIN KUYRUKLU YILDIZI: 67P

ROSETTA'NIN KUYRUKLU YILDIZI: 67P

GENÇ YILDILZAR KARANLIK BULUTSULAR

GENÇ YILDILZAR KARANLIK BULUTSULAR

İHANETTEN GERİYE KALAN

İHANETTEN GERİYE KALAN

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Nefretsiz Korku

probiyotik
bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun