Ekim 03, 2024

Yapay Güneş Patlaması

Çinli bilim insanları laboratuvar ortamında yapay Güneş patlaması yapmayı başardılar. Her şeyi anlarımda Çinlilerin bu yapay ya da halk diliyle çakma şeyler yapma aşkını anlayamıyorum. Bu resmen Çin malı Güneş patlaması. Bunlar sadece mübalağa çünkü başardıkları şey aslında Güneş’i ve daha güneş benzeri yıldızı anlamamıza çok ama çok katkı sağlayacak. Gelin beraber bakalım nasıl başarmışlar?

Yapay Güneş Patlaması

Güneş patlamalarını yaratan plazmaların yapısında bulunduğu düşünülen şiddetli manyetik bağlantılar tam anlamıyla yapay olarak oluşturulması başarıldı. Yüksek voltajlı lazer araştırmalarının yoğun şekilde yapıldığı Şinguan-2 Ulusal Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen bu deneyde, bilim insanları yüksek voltajlı lazer sistemleri vasıtasıyla Güneş patlamasının oluşum süreci net şekilde ölçeklendirebildikleri bir simülasyon yaptılar.

Yapay Güneş Patlaması

Araştırmacılar bu deney vasıtasıyla Güneş patlamalarından diğer enerjisi yoğun astrofizik olgu ve olaylarının anlaşılmasında yeni bir yolun ve sürecin keşfine katkı sağladıklarını açıkladılar.

Yorumlar

  • İnsanlığın enerji ihtiyacını karşılamak adına harika bir ilerleme

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed Han ve Anadolu Seferleri
Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsanın Farkı

probiyotik

Perovskit Nedir?

bubble30
Nielawore

NO SPACE TRAVELER LEFT: CREW 9

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun