Ekim 18, 2024

ACI ÇEKTİRMEK İSTİYORSAN İĞNELE: VUDU BEBEKLERİ

Antik Yunan’da lanet tabletleri kadar yaygın olmasa da kullanılan bir diğer kara büyü yöntemidir. Kurban benzetilmek için kurşun, bronz, kil veya balmumundan yapılır. MÖ 4.yüzyıldan itibaren Yunanistan’da kullanılmıştır. Mısırlılar vudu bebeklerini MÖ 2000’lerden beri kullanışlardır.

ACI ÇEKTİRMEK İSTİYORSAN İĞNELE: VUDU BEBEKLERİ

Vudu bebeklerinin (kolossoi) kabul edilmesi için heykelcilerin:

  • Bebeğin kolları veya bacakları bağlanmış gibi arkadan bükülmüş olmalı
  • Bebek çivilerle bağlanmış olmalı
  • Bebeğin başı, ayakları veya üst gövdesi öne doğru bükük olmalı
  • Bebek bir kaba sıkıca kapatılmış olmalı
  • Bebek kurbanın adıyla yazılmış olmalı
  • Bebek bir mezarda, kutsal alanda veya suda keşfedilmiş olmalı kriterlerinden en az ikisini karşılaması gerekmektedir.
ACI ÇEKTİRMEK İSTİYORSAN İĞNELE: VUDU BEBEKLERİ

Vudu bebeklerinin kurban temsili figürlerinde genelde kollar arkadan bağlı, bükülü, bazen çivi çakılıdır. Genellikle yeraltı dünyasına yolculuk için minyatür bir kurşun tabutun içine gömülüdür.

Louvre Müzesi’nde sergilenen yukarıda gördüğünüz vudu bebeği örneğinde aşk büyüsü amacıyla yapılan vudu bebeklerinde, iğneler genellikle zarar vermek için değildir. Uyarılmayı teşvik etmek için iğneler gözler, ağız ve cinsel organa yerleştirilir.

ACI ÇEKTİRMEK İSTİYORSAN İĞNELE: VUDU BEBEKLERİ

Efsaneye göre lanet tabletlerini ve vudu bebeklerini etkisiz hale getirmek mümkündür. Nasıl mı? Tablet bulunup kırılırsa, lanet sona erer. Vudu bebeklerinde ise kırmadan önce üzerindeki çivileri sökmek gerekir.

ACI ÇEKTİRMEK İSTİYORSAN İĞNELE: VUDU BEBEKLERİ

Mitolojide büyücüler genellikle kadınlardır. Ama lanet tabletleri ve kara büyülerin en çok erkekler tarafından sipariş verildiğini biliyor muydunuz? Genellikle anlaşmazlıkları kendi lehinde çözmek için büyüyü araç olarak kullanırlardı.

ACI ÇEKTİRMEK İSTİYORSAN İĞNELE: VUDU BEBEKLERİ

6.yüzyılda Kudüs Patriği Sophronious’un Aiz Cyrus ve John’un mucizelerinde bildirdiğine göre; İskenderiyeli Theophilus’un tüm eklemelri bir lanet yüzünden ağrıyordu. Rüyasına melekler girdi ve din adamına balıkçı tutarak, denize göndermesini ve denizde bir kutuyu aratmasını tavsiye etti. Rüyadan uyanınca Theophilus hemen balıkçıyı denize gönderdi. Balıkçı gerçekten denizde bir kutu içerisinde her uzvuna çivi çakılmış bronz bir Theophilus büstü buldu. Büstteki çiviler çıkarıldığında Theophilus ağrı ve felçten kurtuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://ozhanozturk.com/2021/01/15/antik-yunan-ve-romada-buyu/

Yorumlar

  • Tasarlanan en kötü büyü olabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun