Eylül 21, 2024

Asya Şifa İnancı: Çin

Oduna karaciğer, saf­rakesesi, gözler ve kaslar; ateşe kalp, incebağırsaklar, dil ve da­marlar; toprağa dalak, mide, ağız ve kaslar; metallere akciğerler, kalınbağırsaklar, burun ve deri: suya da böbrekler, idrar kesesi, kulaklar, kemikler ve ilikler... Bu alanların her biri vücut enerjisinin beşte birini harekete geçiriyor. İşte akupunktur, bu bölgelerdeki enerjiyi, meridyen adı verilen birtakım hayali kanallara iğneler batırılmasıyla uyarı­yor. Burada ilginç bir nokta beynin unutulması... Gerçekten de geleneksel Çin tıbbında beyin "garip bir or­gan" olarak tanımlanıyor ve asla batıdaki kadar önem verilmiyor.

Asya Şifa İnancı: Çin

Usta bir akupunkturcu yaklaşık 360 iğne kullanabiliyor. Bazıları altın bazıları ise gümüş iğneleri tercih ediyor. İlk iğneler ener­jiyi yumuşatmak, ikinciler onu dağıtmak, üçüncüler ise enerjiyi kanalize etmek için kullanılıyor. Son olarak; bütün akupunktur ya da geleneksel Çin tedavileri uygulanırken "biyolojik saat" dikkate alınıyor. Çünkü, günün ve gecenin belirli saatlerinde, enerji vücudun belli bir noktasını güçlü ya da güçsüz bir biçimde kat ediyor. Nefes alma sorunlarının sabahın 3'ü ile 5'i arasında ortaya çıkması tesadüf değil... Çünkü akciğer o saatlerde enerjisinin en üst nok­tasına ulaşıyor.

Asya Şifa İnancı: Çin

1678 tarihinde çizilen bu figürler, 12 ana meridyeni gösteriyor. Bu meridyenlerden her biri bir organa karşılık geliyor. Bu organlardan çıkan enerji, bazı noktaları izleyerek hareket ediyor. İşte akupunktur, bu noktaları uyarmak için kullanılıyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birleşen Atomlar

Birleşen Atomlar

Asya Şifa İnancı: Çin

Asya Şifa İnancı: Çin

Asya Sağlık İnanışı: Çin

Asya Sağlık İnanışı: Çin

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun