İtalyan ressam Bruno Amadio tarafından yapılan tablo (1911-1981) özellikle 80’li yıllarda Avrupa’da bir efsaneye dönüştü. “Cry Boy” , “The Crying Boy” ve “Die Weinenden Jungen” isimleriyle de bilinir.
Hakkındaki bir şehir efsanesine göre 1985’teki bir yangında, yangından kurtulan tek şey bu portre olmuştur. Bu yüzden portrenin olduğu ev yansa bile portreye bir şey olmadığına inanılır. Hatta bu biraz inanıştan fazlasıdır. Şöyle ki İngiliz itfaiyeciler, şahit oldukları yangınlarda bu tablonun zarar görmeden yangından kurtulduğunu iddia etmektedirler.
Şili’nin başkenti Santiago’da bir cadılar bayramı afişinde ‘Ağlayan Çocuk’ tablosu kullanıldı. Bu durum üzerine medyumlar ayaklandı. Şili Medyumlar Birliği, tablonun dünyaya lanet saçtığını söyledi ve Şili’de 80’den fazla kişiye uğursuzluk getirdiğini söyledi. Bu sebepten tablonun yasaklanmasını istediler. Medyumlar Birliği Başkanı ‘Ağlayan Çocuk’ tablosunun insanlara kötü şans getirdiğini söyledi. Örneğin boşanma, sayrılık, yaralanma gibi.
Hatta Şili’nin en çok satan gazetesinde manşetten haber bile yapıldı.
‘Ağlayan Çocuk’ tablosunun lanetli olduğu iddiası 80’li yıllardan beri Avrupa’da varlığını koruyor. 80’li yıllarda özellikle itfaiyecilerin de söylediği gibi, tablonun olduğu ev yangında küle dönüşse bile bu tablo sağlam kalmayı başarıyor.
İddialar bununla da sınırlı kalmıyor. İnanışa göre bu tablonun asıldığı ev, en az bir defa yangın tehlikesi atlatıyor.
1980’lerde efsane olmayı başarmış bu tablo hakkındaki lanetlerden dolayı, 1985’te ‘The Sun’ gazetesi bir kampanya düzenleyerek, bir meydanda bu tabloyu yaktı.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız