Ekim 18, 2024

GİZEMİNİ KORUYAN: WOOLPIT’İN YEŞİL ÇOCUKLARI

12.yüzyılda İngiltere’nin Woolpit Kasabasında büyük bir tarihi gizem yaşandı. Bugün hala sırrı çözülemedi.

Kral Stephen döneminde Woolpit Kasabasında biri erkek biri kız, kardeş olan iki çocuk bulundu. Normal görünüme sahip, yeşil renkli bir renge sahipti çocuklar. Görenler merak içerisinde dehşete kapıldı. Çocuklarla ne kadar iletişim kurulmaya çalışılsa da olmadı. Çünkü çocuklar kasabalıların bilmediği bir dil konuşuyordu.

Çocuklar ve halsiz bitkin düşmüşlerdi. Kasabalılar çocukların karnını doyurmak için yiyecek bir şeyler verdiler. Fakat çocuklar sadece çiğ fasulye yiyordu.

Sadece çiğ fasulye yiyen ve sürekli ağlayan bu çocuklar, nerelidir, neden ağlıyorlar, neden yeşil renkteler kimse anlayamadı.

GİZEMİNİ KORUYAN: WOOLPIT’İN YEŞİL ÇOCUKLARI

Bu olayı kayıtlara geçiren Rahip William, çocuklar için şunları söyledi: “Erkek çocuk biraz daha uyuşuk ve çok tedirgindi. Kız çocuğu daha iletişime açık ve daha iyi durumdaydı.” Kısa bir süre sonra da erkek çocuk öldü ve kız olan hayatta kaldı. Yavaş yavaş sağlığına kavuşmayı başaran kız çocuğu, İngilizceyi de öğrenmeye başladı. Yıllar sonra evlilik yapıp, çocuk sahibi bile oldu. Zamanla yeşil rengi de düzeldi.

GİZEMİNİ KORUYAN: WOOLPIT’İN YEŞİL ÇOCUKLARI

İlerleyen zamanlarda bu yeşil çocukların nereden ve nasıl geldikleri sorulduğunda, güneşin hiç parlamadığı, ışığın alacakaranlık gibi olduğu bir yerden geldiğini söyledi. Rahip William, yeşil çocukların geldiği yeri ‘St. Martin’in Toprakları’ olarak kaydetti.

Kızın anlatımına göre; geldikleri yerde her şey yeşildi. Babaları sığırlara çobanlık yaparken, çok yüksek bir ses duydular. Sonrasında da bir çukura düştüklerini ve kendilerini bambaşka bir yerde bulduklarını söyledi. Sığırları mağaraya götürüp orada kaybolduklarını söyledi. Duydukları çan seslerini takip ederek, Woolpit Kasabasına geldiklerini anlattı.

GİZEMİNİ KORUYAN: WOOLPIT’İN YEŞİL ÇOCUKLARI

Bugün hala gizemi çözülemeyen bu olayla ilgili tabii ki bazı iddialar var. Bir iddiaya göre: O tarihlerde bölgede bulunan arsenik yatakları bu duruma sebebiyet vermiştir. Arseniğin nasıl işleneceğinin bilinmiyor olması ve zararlarının bilinmemesi zehirlenme vakalarına sebep vermiş olabilir. Arsenik zehirlenmesinde, çocuklara benzer şekilde yeşil ten rengi ve akli dengenin kaybedilmesi gibi semptomlar sık görülür.

GİZEMİNİ KORUYAN: WOOLPIT’İN YEŞİL ÇOCUKLARI

Bir başka iddiaya göre: Çocukların köle olarak çalıştırıldığıdır. Köle koşullarında hizmetçilik yaptırılan çocuklar, doğduklarından beri dışarıyı hiç görmedikleri için bunun bir sonucu olarak bu durumu yaşadıkları düşünülmektedir.

Woolpit’in yeşil çocukları hakkındaki her iddia, olayın bazı yönlerine anlam kazandırıp açıklık getirse de hiçbir iddia olayı tam olarak aydınlatmamaktadır. Bu yüzden yüzyıllardır Woolpit’in yeşil çocukları gizemini korumaktadır. Kitap, şarkı ve operaya bile konu olmuşlardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.haberler.com/yuzyillar-once-yasamis-yesil-renkli-iki-cocugun-10187509-haberi/

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun