Haziran 17, 2025

Kızıl Saça olan İnanç (III) – Friendz10

Onlar da Alpler'in kuzeyindeki ülkelerde yaşayan insanlar gibi görünmek istiyorlar; hatta, bu amaçla basit hilelere başvu­ruyorlardı: Tarihçi Suetoo'a göre ge­neral Caligula, seferlerinde tutsak al­dığı kızıl saçlı Galliler'i Germen ola­rak tanıtıyordu.

Kızıl Saça olan İnanç (III) – Friendz10

Gere­ken saldırganlığa ulaşabilmek için kı­zıl rengin dozajını iyice abartıyorlar­dı. Korkunç yeleleriyle düşmanları etkileyebilmek için, saçlarını savaş öncesinde sülüğen, toprak sarısı ve civa sülfıdi ya da kayın külünden yapılan merhemlerle boyuyorlardı.

Kızıl Saça olan İnanç (III) – Friendz10

Ortaçağ'da kızıl rengin kötülükleri çağırdığına inanılıyor ve kızıl kafalılardan kesinlikle özel arkadaş edinilmemesini öğütleniyordu. Çünkü, kızıl saç Tanrı'nın verdiği bir cezaydı ve Tanrı'yı yadsımak gibi bir günah iş­lendiğinde, bunun cezası ailelerin son­raki nesillerine bile aktarılabiliyordu.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

TÜRK HARF DEVRİMİ

TÜRK HARF DEVRİMİ

Çivi Yazısı ve Katipler

Çivi Yazısı ve Katipler

Asteroid ve Kuyruklu Yıldız Ateşi

Asteroid ve Kuyruklu Yıldız Ateşi

Ateşin Keşfi ve Gelişimi

Ateşin Keşfi ve Gelişimi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Oyundan Çıkmak

probiyotik

TÜRK HARF DEVRİMİ

bubble30
Nielawore

ATAM BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun