Ekim 18, 2024

MÜCEVHERİN DE UĞURSUZU: MAVİ ELMAS

Elmasların birçoğu uğursuz olarak anılmıştır. Elmaslar eline geçen kişinin felakete sürüklendiğine inanılır. Bu uğursuz elmaslardan bir tanesi de bugünkü konumuz olan ‘Mavi Elmas’tır. Mavi Elmas’a sahip olan bir kişiden dolayı ‘Hope Elması’ olarak da bilinir.

119,5 kırat olan Mavi Elmas, 1642’de Jean Tavernier adındaki bir Fransız gezgin tarafından Avrupa’ya getirilir. Tavernier bu elması Hindistan’da Buda heykelinin gözünden almıştır.

MÜCEVHERİN DE UĞURSUZU: MAVİ ELMAS

Hintli bir rahip Tavernier’e elması almasının ona uğursuzluk getireceğini söyler. Tavernier Mavi Elması Fransa Kralı 14. Louis’e satar. Sonrasında İspanya’da Tavernier’i köpekler parçalar.

Fransa Kralı 16. Louis, elması karısı Marie Antoinette’ye armağan eder ve onun da başına gelmeyen kalmaz.

1830’da Daniel Elias, elması 200bine Banker Hope’a satar. Hope Mavi Elması aldıktan hemen sonra iflas eder ve delirerek ölür.

MÜCEVHERİN DE UĞURSUZU: MAVİ ELMAS

Rus prensi Kanitovsky, söylentilere inanmaz ve elması satın alır. Kendisinin gözdelerinden olan soylu bir kadına hediye eder. Kısa süre sonra kadını bıçakla öldürürler.

Elmasın bir sonraki sahibi olan Yunanlı Simon Monkaricies, elması yüksek fiyatla Sultan Abdülhamit’e satar. Fakat yine çok geçmeden Yunanlı Simon eşi ve oğluyla birlikte kaza yapar ve ölür. Sultan Abdülhamit’e ne olduğunu merak ediyorsanız da tarih kategorimizdeki Osmanlı İmparatorluğu serimizden öğrenebilirsiniz.

MÜCEVHERİN DE UĞURSUZU: MAVİ ELMAS

Elden ele bu şekilde gezip uğursuzluklar zinciri oluşturan Mavi Elmas günümüzde Amerika’daki bir müzede sergilenmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.gizliilimler.org/Ugursuz-Elmas.htm

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun