Antik Mısır’da ölçüm teknikleri insan bedenindeki bölümler ve mesafelere göre kararlaştırılırdı. Ölçümler parmak kalınlığı, el genişliği, ayak, karış gibi birimlerden oluşturulurdu. Fakat bu ölçüm birimleri hükümdarların beden ölçülerine göre kararlaştırılıyordu. Örneğin eski Mısır’da "Firavun dirseği" kullanılıyordu ve 1 dirsek, yarım ayak, iki karış, el genişliği veya 24 parmağa eşit sayılıyordu.
Her insanın el, ayak veya parmakları aynı boyda olmadığı için ölçüler birbirini tutmuyordu. Bu da yanlışlıklara sebebiyet veriyordu. Zamanla toplumlar arası ilişkilerin sıklaşmasıyla ağırlık ve uzunluk birimlerini karşılaştıracak, fikir birliği sağlayacak bir ölçme sistemine ihtiyaç duyuldu. Bilimsel bir yaklaşım aranmaya başladı.
In ancient Egypt, measurement techniques were determined by the parts and distances of the human body. Measurements were formed from units such as finger thickness, hand width, foot, span. However, these units of measurement were determined according to the body measurements of the rulers. For example, in ancient Egypt, "Pharaoh's elbow" was used and counted as 1 elbow, half a foot, two spans, the width of the hand, or 24 fingers.
Because not everyone's hands, feet or fingers were the same size, the measurements did not match. This caused errors. With the increasing frequency of inter-communal relations over time, there was a need for a measurement system that would compare weight and length units and provide consensus. A scientific approach began to be sought.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız