Osmanlı’da Burçlar (Akrep)
Akrep burcunda doğanlar, yengeç ve aslan burcunda doğanlarla evlenirlerse mutlu olamazlar. Bu burcun insanları son derece “lünatik” tirler. Yani gökteki ayın durumu, onları epey etkiler. Akrep burcu Osmanlı'da, bugünkü ismiyle kullanılan tek burç tur. Akrep burcuna “Kej-dûm-ı felek” de denilir. İçinde yirmi bir, dışında üç yıldız bulunur. Parlak yıldızı, “Kalb-ül akreb” adını alır. Üç yıldızın adı 'İklîl', iki yıldızın adı “Şevle” diye anılır.
Kamer (ay) Akrep burcuna gelince bilimle uğraşmak, çocuğunu okula vermek, güzel yazı yazmak, geometri ve yıldız bilimi öğrenmek, cinsel ilişkide bulunmak, büyük kişileri görmek iyi; sefere çıkmak, hamama gitmek iyi değildir.
Minyatürlerde, akrep ya da elinde iki akrep tutan bir kişiyle gösterilir. Akrep burcunda doğanlar, Seretân, Esed burcun da doğanlarla evlenirlerse mutlu olamazlar. Akrep burcunu etkileyen de “Kamer” yani aydır. Kamer parlak olduğunda hayvanların bedenleri daha güçlü ve nemli olur. Işığı güçlü olduğunda kıllar çabuk büyür, sütleri artar. Yalancı, gammaz, kıskanç insanlar aya ilişkindirler (lünatik).
Akrep burcunda doğan Osmanlı sultanları arasında Kanuni Sultan Süleyman, II. Osman (Genç Osman) ve V. Mehmet Reşad'ı saymak mümkündür.
Yorumlar
Çok kısıtlamışlar akrep burcu olanları
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız