Nisan 19, 2025

ABD’de Ekonomi Her Şeye Rağmen Toparlanıyor

Ekonomik krizin etkileri ABD’de her geçen gün biraz daha azalıyor. Bunun en büyük göstergesi ise hiç şüphesiz ABD’de haftalık açıklanan işsizlik hakkından yararlanma başvuruları oldu. ABD’de işsizlik hakkından yararlanma başvuruları çok düştü.

ABD’de Ekonomi Her Şeye Rağmen Toparlanıyor

Hatta ABD’de işsizlik hakkından yararlanma başvuruları yaklaşık son 50 yılın en düşük seviyesine geldi. Bu hafta açıklanan işsizlik hakkından yararlanma başvuruları 184 bin kişi oldu. Geçen hafta bu haktan 227 bin kişi yararlanmıştı ve bu hafta için beklenti 215 bindi.

ABD’de Ekonomi Her Şeye Rağmen Toparlanıyor

ABD’de enflasyon olmasa da işgücü piyasası hızla toparlanıyor. Ancak bu toparlanmanın hızlı olması ABD’de tüketimi ve tüketimle beraber enflasyonu artırabilir. Enflasyonun artması demek ise FED’in ilerleyen zamanlarda parasal genişleme politikasını bırakması ve faiz artırımına gitmesi ihtimalini artırabilir.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. Benim kişisel görüşlerimi içerir.

 

ABD’de işsizlik haklarından yararlanma başvurular ne kadar oldu?

Yorumlar

  • Tebrikler ABD

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Negatif Kültür

Negatif Kültür

Anlaşılamayan Durumlar

Anlaşılamayan Durumlar

Gizliliğe Önlem Alınamaz

Gizliliğe Önlem Alınamaz

Duyguların Hakimiyetinde Mücadele Etmek

Duyguların Hakimiyetinde Mücadele Etmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Negatif Kültür

probiyotik

Casimir Etkisi

bubble30
Nielawore

STAR REMNANT OF UNKNOWN ORIGIN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun