Mart 04, 2025

ABD'de İşsizlik Azaldı

Dünya son zamanlarda ekonomik olarak çeşitli krizlerle boğuşuyor. Bu krizlerin sebepleri ise enerji ve savaş. Dünya genel olarak bu krizlerle boğuşurken ABD'de ise ekonomik olarak güçlenme devam ediyor. Bu güçlenmenin en büyük göstergesi ise son açıklanan işsizlik verisi ile geldi.

ABD'de İşsizlik Azaldı

2022 yılının mart ayında ABD'de açıklanan işsizlik oranı %3,6 oldu. Bu durum her ne kadar ABD açısından son derece iyi olsa da bunun yansımaları bazı ülkelerin para birimlerine olabilir. Çünkü ABD Merkez Bankası FED ekonomik toparlanmayı gördükçe parasal sıkılaşmaya hız verecek ve bu Amerikan dolarının dünya çapında hızla yükselebileceği anlamına geliyor.

ABD'de İşsizlik Azaldı

Amerikan dolarında yaşanan her yükseliş ise bazı ülkelerin ekonomilerinde olumsuz etkiye sebep olabilir. O ülkelerden birisi ise Türkiye. Çünkü Türkiye’nin ithalatında kullanılan para birimi Amerikan doları.

Yorumlar

  • 3.6 gerçek rakam mıdır acaba. Az gibi.

  • Gerçekten çok güzel bir başarı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kolay Yol

Kolay Yol

İnsana Hükmeden Tarafı

İnsana Hükmeden Tarafı

Gösterilmeyen Gerçekler

Gösterilmeyen Gerçekler

Çok Çalışmanın Kazandırmadığı Durumlar

Çok Çalışmanın Kazandırmadığı Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kolay Yol

probiyotik

İstanbul'daki Yangınlar ve İtfaiye

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun