Nisan 08, 2025

ABD’den Ekonomik Toparlanma İçin Bir Adım Daha

Kovid – 19 sonrası ABD ekonomik toparlanma sürecine girdi. Ancak ABD’nin parasal genişleme politikasını bırakması konusunda FED’den net bir sinyal gelmedi. FED’in parasal genişleme politikasını bırakmaya başlamasının birkaç yıl sonra mı yoksa birkaç ay sonra mı olacağı hala belirsizliğini koruyor.

ABD’den Ekonomik Toparlanma İçin Bir Adım Daha

Bu belirsizlik ortamında FED’in parasal genişleme politikasını erken bırakabileceğine dair bir işaret daha geldi. ABD’nin temmuz ayı sanayi üretimi beklentileri aşarak bir önceki aya göre %0,9 arttı. Beklenti ise %0,5 artması yönündeydi.

ABD’den Ekonomik Toparlanma İçin Bir Adım Daha

Yaşanan bu gelişme ile birlikte FED parasal genişleme politikasını daha erken bir tarihte bırakmaya bir adım daha yaklaştı. Bu veri açıklandıktan sonra uluslararası piyasalarda dolar yükseliş gösterdi. Bakalım FED parasal genişleme politikasını ne zaman bırakmaya başlayacak hep birlikte göreceğiz.

 

NOT: Burada yazılan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Benim kişisel görüşlerimi içerir.

 

ABD sanayi üretimi temmuz ayında nasıldı?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sorulmayan

Sorulmayan

Birkaç Kişinin Toplamı

Birkaç Kişinin Toplamı

Toplu Bencilliğin Toplumu Bitirmesi

Toplu Bencilliğin Toplumu Bitirmesi

Doğanın Verdiği Sinyaller

Doğanın Verdiği Sinyaller

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sorulmayan

probiyotik

Tüketimin Dönüşümü

bubble30
Nielawore

EKSTREM ORTAMLARDA YILDIZ OLUŞUMU

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun