Bilim insanlık için en önemli kavramlardan bir tanesidir. Bilim insanların sorunlarını çözer, farklı bakış açıları bulur ve her alanda ilerleme sağlar. Bilimsel yönetilen toplumlar genellikle dünyada refah ve huzur içinde yaşarlar. Bilimin olduğu yerde tarafsızlık hakim olur. Bu tarafsızlık insanların hak ettikleri yerlere gelmelerini sağlar.
Bilim gibi önemli bir şeyin elbette ekonomiye de olumlu etkileri vardır. Bu olumlu etkilerin en büyüğü bence ekonomi yönetiminde kendisini gösterir. Bilimsel verilerle yönetilen bir ekonomi genellikle krizlerden uzak olur. Bilimle yönetilen bir ekonomide yanlış kararlar alınma olasılığı oldukça düşüktür.
Bilimin ekonomiye bir diğer büyük katkısı ise ekonomik kaynakların kullanımı ve yeni ekonomik kaynakların ortaya çıkarılması yönündedir. Örneğin nükleer enerjiyi düşünelim. Nükleer enerji insanlığın başından beri bildiği bir şey değildi. Doğada bulunan bazı maddelerin doğru şekilde kullanılmasıyla nükleer enerjiye ulaşıldı ve insanlık buna bilim sayesinde ulaştı. Nükleer enerjide kullanılan maddeler yeni ekonomik kaynaklar oldular ve nükleer enerji ekonomiye kazanç olarak yansıdı çünkü büyük bir enerji kaynağıydı.
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki bilimin egemen olmadığı bir ekonomi olur ama iyi olmaz. Bilimin egemen olduğu bir ekonomi ise ulaşabileceği en iyi noktaya ulaşır.
NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir sadece benim kişisel görüşlerimdir.
Bilimin ekonomiye etkisi nedir?
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız