Mayıs 23, 2025

Nüfus Arttı Ama Kaynaklar Artmadı – Friendz10

Nüfus artışı insanlık açısından son yüzyılda büyük bir patlama yaşadı ve insanlığın dünya üzerindeki nüfusu ilerleyen yıllarda da artmaya devam edecek gibi duruyor. Bu durum insanlık açısından ne kadar iyi bilemem ama kaynakların halka adil bir şekilde dağıtımı açısından son derece problemli bir durum.

Nüfus Arttı Ama Kaynaklar Artmadı – Friendz10

Çünkü insanların nüfusu arttı ama Dünya üzerinde bulunan kaynakların sayısı artmadı. Yani hala aynı Dünya'dayız. Bu durum bizleri her geçen gün kişi başına düşen her türlü maddi kaynak açısından son derece güç bir durumda bırakıyor.

Nüfus Arttı Ama Kaynaklar Artmadı – Friendz10

İnsanlığın nüfusu arttıkça kişi başına düşen kaynak sayısı daha da azalacağı için yoksulluk daha da artacak. Ekonomi yönetimi bu durum karşısında çaresiz kalabilir. Belki kişi başına düşen kaynak miktarı teknolojinin gelişmesi ile artabilir. Ama bunun dışında artması zor gibi görünüyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Toplumların Buluşması

Toplumların Buluşması

Çevirmenliğin Medeniyete Katkısı

Çevirmenliğin Medeniyete Katkısı

Arzu ve Haz

Arzu ve Haz

Bir Merkez Oluşumu

Bir Merkez Oluşumu

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Toplumların Buluşması

probiyotik

Sarımsak Mucizesi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun