Ekim 31, 2025

Planlara Sadık Kalınmalı

Hem ABD hem de Avrupa merkez Bankası para politikalarını sıkılaştırma yoluna gittiler. Böylece yüksek enflasyonun düşürülebileceği umuluyor. Uluslararası Para Fonu IMF'den önemli bir isim ise ABD ve Avrupa merkez bankalarının parasal sıkılaştırma politikalarında kararlı olmaları gerektiğini savundu.

Planlara Sadık Kalınmalı

ABD ve Avrupa'da yüksek enflasyon son derece inatçı ve kolay kolay geçmeyecek gibi. En azından IMF'den önemli olan ismin görüşü bu yönde. Peki parasal sıkılaştırma politikalarının sertleşerek devam ederse küresel ve büyük bir resesyon yaşanabilir mi?

Planlara Sadık Kalınmalı

Bu sorunun cevabı ne yazık ki evet. Yüksek enflasyonu bitirelim derken resesyon başlatılabilir. IMF yetkilisinin önerisi belki yüksek enflasyonu bitirebilir ama yeni bir kriz de başlatabilir. Küresel ekonomi son derece dikkatli yönetilmesi gereken bir süreçten geçiyor.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uyum Eksikliği

Uyum Eksikliği

Ahlakın İnsana Kaybettirebilmesi

Ahlakın İnsana Kaybettirebilmesi

Bilinçli Samimiyet

Bilinçli Samimiyet

Sadakatin Karanlık Yüzü

Sadakatin Karanlık Yüzü

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uyum Eksikliği

probiyotik

İkizler Tarihi

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun