Temmuz 18, 2025

Taklit Üretim

Bir ekonomi için üretim yapmak belki de en hayati konulardan birisidir. Üretim yapmak ve üretimi artırmak hem işsizliği azaltır hem de o ülkenin ekonomisinde dolaşan kaynakların artmasını sağlar. Bu sayede enflasyon da azalabilir.

Taklit Üretim

Peki üretimin her türlüsü iyi midir? Mesela taklit üretimler doğru mudur? Taklit üretim denilince kast ettiğim orijinal bir ürünün teknolojisini, şeklini ve bunun gibi ne varsa birebir taklit ederek üretmeye çalışmak.

Taklit Üretim

Böyle bir üretim şekli kısa vadede işsizliği azaltsa da uzun vadede kar ettirmesi muhtemelen mümkün değildir. Çünkü patent kanunları her alanda orijinal üreticiyi ve ürünü koruyacağı için eninde sonunda taklit üretimler yaptıkları taklidin bedelini ödeyecektir.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. Benim kişisel görüşlerimi içerir.

 

Taklit üretim kazandırır mı?

Yorumlar

  • Taklit üretim kazandıramaz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Katma Değer Çılgınlığı

Katma Değer Çılgınlığı

Kaçınılmaz Olarak Taraf Olmak

Kaçınılmaz Olarak Taraf Olmak

Sıra Dışı Zekalar

Sıra Dışı Zekalar

Kaçınılmaz Motivasyon Kaybı

Kaçınılmaz Motivasyon Kaybı

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Katma Değer Çılgınlığı

probiyotik

Davetsiz Misafir

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun