İsmi Büyük İskender’in komutanlarından birisinin isminden gelen Bitlis şehrinin yöresel lezzetlerinden birkaç tanesine gelin göz atalım.
Çorti aşı Bitlis’in ilginç yöresel lezzetleri arasındadır. Kışın sevilerek yenilen bir yemek olan Çorti aşı Bitlis’e gittiğinizde yemeniz gereken yemekler arasındadır.
Büryan hikayeye göre 4. Murat zamanında Bilecik’ten geçerken bir çobanın kendisine ikram ettiği tarihi ve adını da bu hikayeden alan bir yemektir. Büryan Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yendiğinde en lezzetli tadı veren bir et yemeğidir.
Katıklı dolma Bitlis’in yöresel kabak dolması diyebileceğimiz bir yemektir. Bitlis usulü olarak bulgurla yapıldığında ortaya inanılmaz bir lezzet çıkartıyor.
Bitlis’in bir diğer bir yöresel lezzeti de ciğer taplamasıdır. Koyun ciğerinin özel bir şekilde pişirildikten sonra kıyılıp köftelik bulgur, yumurta, soğan ve kuru reyhan ile iyice yoğurulmasıyla elde edilen ciğer taplaması Bitlis’te kesinlikle yemeniz gereken bir yemektir.
Glorik yemeği Bitlis’in yöresel et yemekleri arasındadır. İçinde özel olarak yapılmış köfteler bulunan Glorik yemeği belki de Bitlis’ten başka yerde bulamayacağınız çok güzel bir lezzettir.
Gebol çorbası adını ülkemizde belki de en çok duyurabilmiş Bitlis’in yöresel lezzetleri arasındadır. Bitlis’e gittiğiniz zaman kesinlikle tatmanız gereken lezzetlerden birisidir.
Bitlis’e gittiğim zaman ne yiyebilirim? Bitlis’in yöresel yemekleri nelerdir? Çorti aşı nedir? Büryan nedir? Katıklı dolma nedir? Ciğer taplaması nedir? Glorik nedir? Gebol çorbası nedir?
Yorumlar
Resmen yemek yemek için gezmek lazım Bitlis'i
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız