Bir zamanlar bu şehirden kervanlar geçerdi, İpek Yolu’nun güzergahı buradaydı. Bu şekilde pek çok kültür bir şekilde bünyesinde barındıran Sivas’ın yöresel ve sevilen yemeklerine gelin bir göz atalım.
Hamur ve ayran hem de yaz sıcağında hiç olur mu sence. İnan bana Sirok ya da diğer adıyla gömme yemeğinde harika oluyor.
Şimdi de karşınızda Hingel. Mantı denildi zaman Akla ilk olarak Kayseri geliyor. Hingel ise Sivas’ın yöresel mantısı olarak Kayseri’nin tahtını sallıyor.
Sivas’ta farklı bir şekilde hazırlanan Divriği pilavı tam sana göre. Gerçekten laf olsun diye söylemiyorum.
Mesele kebap olunca neredeyse her ilimizin kendine özgü bir kebabı olduğu gibi Sivas’ın da kendisine özgü kebabı var. Harbiden kendine özgü Sivas kebabı karşınızda.
Sırf köfte için hayvanları özel olarak besler miydiniz? Sivaslılar sadece yöresel köfteleri için bunu yapıyorlar. Bu kadar emek verilen bir yemeği bence Sivas'a giderden kaçırma.
Kahvaltıda genellikle ne yersin. Yoğurt, peynir, zeytin… Sivaslılar pratikliğin dibine vurup içinde yumurta, yoğurt ve özel bir sosun olduğu kahvaltı olan Çılbır ile tek yemeğe neredeyse tüm kahvaltıyı sığdırmışlar.
Sivas’ın yöresel yemekleri nelerdir? Sivas’a gittiğim zaman neler yiyebilirim? Sirok nedir? Hingel nedir? Divriği pilav nedir? Sivas kebabı nedir? Sivas köftesi nedir? Cılnır nedir?
Yorumlar
Sivas köftesine bayılırım
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız