Tekirdağ Marmara Bölgesi’nin belki de en huzurlu şehirlerinden birisi. Huzur için Tekirdağ’a yolunuz düşerse neler yiyebileceğinize bir bakalım.
Bu çorbanın adının neden Çeneçarpan çorbası olduğu hakkında inanın hiçbir fikrim yok. Ama Tekirdağ’da en çok sevilen çorbalar arasında Çeneçarpan çorbası var.
Belki de hepimizin adını en çok duyduğu Tekirdağ’ın yöresel yemeği olan Tekirdağ köftesinin lezzetinden bahsetmeme gerek yok sanırım.
Şu dakikadan sonra anladım ki krep olarak bildiğimiz ve genellikle kahvaltılarda yenen yemek Dünya’ya Tekirdağ’dan yayıldı. Cizleme için Tekirdağ usulü krep demek yanlış olmayacaktır.
Böyle isimler insanların aklına nereden geliyor olabilir. Bazı yemeklerin bir hikayesi var ama adı “Damat paçası” olan bir yemeğin hikayesi nedir senin hayal gücüne bırakıyorum.
Tekirdağ’ın en çok sevilen hamur işi olan Zennik. Tabi ki de denemelisin.
“Kemalpaşa tatlısını severim ama boyutu bana biraz küçük geldi” diyorsan Tekirdağ’ın Hayrabolu tatlısı tam sana göre.
Oh iyi doyduk biraz da spor yapalım diyorsan buraya, yok arkadaş ben gezip tozayım diyorsan da buraya tıklayabilirsin.
Tekirdağ’ın yöresel lezzetleri nelerdir? Tekirdağ’a gittiğim zaman neler yiyebilirim? Çeneçarpan çorbası nedir? Tekirdağ köftesi nedir? Cizleme nedir? Damat parçası nedir? Zennik nedir? Hayrabolu tatlısı nedir?
Yorumlar
Rivayete göre yalnız yaşayan bir dedeye komşusu bir tas çorba götürür. Çorbayı kaşıkla değil de kase ile içen dedenin sakalına çorba bulaşır. Bu nedenle Çene Çarpan Çorbası adını alır.
Tekirdağ köftesi enfes bir lezzet demedi deme
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız