Eylül 21, 2024

10 KOLLU TANRIÇA MI OLUR: DURGA

Hint mitolojisindeki ana tanrıça Parvati’nin bir formunun adıdır. Fakat korkunç bir formunun. Kaplana, asla binen, altın tenli ve 10 kollu olarak tasvir edilir. Aynı zamanda kan kırmızı bir elbise giyen ve iblislerle savaşırken tasvir edilir. Ellerinde kılıç, mızrak gibi silahlar vardır.

10 KOLLU TANRIÇA MI OLUR: DURGA

Aynı zamanda Shiva’nın eşi; Lakshmi ve Saravasti’nin annesidir.

Savaşmaya çok hevesli olan tanrıça, diğer tüm tanrılardan çok daha güçlüdür. Elindeki silahlar tanrılar tarafından sağlanmıştır.

10 KOLLU TANRIÇA MI OLUR: DURGA

Durga’nın üzerine Mahişa 30 bin dev gönderir. Fakat Durga atılan 100 oka karşılık, üç dişli mızrağıyla iblislerin boğa formundaki liderini öldürür. Bu sayede yeryüzünü tanrılar için güvenli bir yer haline getirir.

Başka bir efsaneye göre Durga, kendisini 9 milyon parçaya bölerek iblisler ordusunun üzerine yürür ve tüm düşmanları yok eder.

10 KOLLU TANRIÇA MI OLUR: DURGA

Durga’nın pek çok vücut bulmuş hali vardır. Yardımsever görünümleri olarak Gauri ve Annapurna; korkunç görünümleri olarak Kandi ve Kali; karmaşık görünümler olarak Tara ve Parvati sayılabilir. Bhagvati, Ambika, Lalita, Kandalini, Java ve Rajeswari başlıca görünümleridir.

10 KOLLU TANRIÇA MI OLUR: DURGA

Hindistan dışında Durga, Bali’de Betari Durga ismiyle yıkımla; Java’da kara büyü ve mezarlıkla; Nepal’de Kumari ismiyle kız çocukları ile özdeşleştirilir.

 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun