Eylül 21, 2024

AKINTIYA KARŞI YÜZEN KAHRAMAN: CLOELIA

M.Ö. 508 yılında Roma orduları, Kral Porsenna yönetimindeki Etrüsk Devleti’nin sınırlarına kadar ilerlemişti. Orduların kuşatmaları, zaman zaman birbirlerinin topraklarını işgalle ve türlü saray entrikaları ile yıllarca devam etti. Kaynaklara göre henüz çocuk yaştaki CLOELİA, ülkesinde kadın erkek, genç yaşlı herkes savaş meydanlarında iken mücadeleden geride kalamazdı. Çetin savaş koşulları içinde öncelikle yaşıtları arkadaşlarını örgütledi Cloelia: Hiçbir şey yapamazsak cephe gerisinde yardım ederiz. Bizlerin çocuk olması önemli değil burada elimiz kolumuz bağlı oturamayız.” diyerek kendisi ile birlikte yoldaşlarını belirledi.

AKINTIYA KARŞI YÜZEN KAHRAMAN: CLOELIA

Etrüsk Devleti’nin en ihtişamlı kenti Culusium kuşatmasında dokuz arkadaşı ile birlikte esir düştüğü ilk andan itibaren kaçış planları yapmaya başlar. Kaçacaktır kaçmasına da arkadaşlarını bırakıp gitmek içinden gelmemektedir. Öncelikle arkadaşlarını örgütlemekle işe koyuldu. Arkadaşları korkuyordu çünkü hepsi çok küçüktü. Yoldaşlarını cesaretlendirmek için Cloelia: “Eğer birlikte hareket edersek bu esaretten kurtulabiliriz. Ailelerimiz bizim için bu duvarların dışında savaşmaya devam ediyor. Düşman topraklarında esaret içinde yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim.”

AKINTIYA KARŞI YÜZEN KAHRAMAN: CLOELIA

Kaçacakları gece hiçbirini uyku tutmadı. Sabahın ilk ışıkları ile atlarına binerek Tiber Nehri’nin kıyısına doğru sürdüler atlarını. Nehri yüzerek geçtiler. Hiç mola vermeden saatlerce yürüdüler. Cloelia hiçbir arkadaşını geride bırakmadı. Kendi de çok küçüktü ama lider olmayı seçmişti bir kere. Biliyordu ki bir lider düşerse ahalisi yok olurdu. Roma’ya ulaştıklarında hayatta kalan büyükleri ile kavuşmaları görülmeye değerdi.

Cloelia’nın Kral Porsenna’ya geri teslim edilmesi için uzun süre pazarlıklar sürmüştür. Küçük yaşına rağmen, arkadaşlarını esaretten kurtarması onu bir halk kahramanı olmasını sağlamıştır.

AKINTIYA KARŞI YÜZEN KAHRAMAN: CLOELIA

Akıntıyla herkes yüzebilir. Gerçek kahramanlar ise akıntıya karşı yüzer. Eğer ki mücadele tek ve bir olmak yerine birlik ile yapılırsa zafere ulaşır.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: mitologoscom

Yorumlar

  • İlginç hayatlar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun