Eylül 21, 2024

ALEVLİ ARABA İLE ÖLÜ TAŞIYAN: ONİ

Japon mitolojisinde yokai, ruh, hayalet anlamına gelir. Bu grupta pek çok karakter dahildir. Örneğin: Tengu, Tanuki, Oni, Kappa, Kitsune…

Yokai olan Oni, insana benzeyen olağanüstü güçlü bir canavardır. Üç gözlü, koca ağızlı, boynuzlu, keskin tırnaklı, korkunç görünüşlüdür ve şekil değiştirebilir.

Budizm ile birlikte Çin üzerinden taşınmış olduğu tahmin edilir. Günahkarları yakalayıp alevli bir araba üzerinde ölüler tanrısına götürmekle görevlidir.

ALEVLİ ARABA İLE ÖLÜ TAŞIYAN: ONİ

Oni Japon mitolojisinde Yokai, Youkai olarak adlandırılan grubun içindedir. Youkai ‘ruh, hayalet’ anlamına gelen bir kelime olup şeytani Oni’den haylaz Kitsune’ye kadar pek çok karakterin dahil olduğu bir grubun da adıdır. Bu gruba dahil olanlar: Tengu, Tanuki, Oni, Kappa, Kitsune... Oni İnsana benzeyen üç gözlü, koca ağızlı, boynuzlu, keskin tırnaklı, korkunç görünüşlü, şekil değiştirebilen olağanüstü güçlü canavarların adıdır. Budizm vasıtasıyla Çin üzerinden taşınmış olmalıdır. Günahkârları yakalayıp alevli bir araba üzerinde ölüler tanrısına götürmekle görevlidir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun