Eylül 21, 2024

ALTIN HIRSINDAN EJDERHAYA: FAFNİR

İskandinav mitolojisinde Fafnir, cüce kral olan Hreidmar’ın üç çocuğundan biridir. Bu çocukların içerisinde en cesur ve en acımasız olanıdır. Altın hırsı yüzünden ejderhaya dönüşmüştür.

Hreidmar evinde altın ve elmas üretir.

ALTIN HIRSINDAN EJDERHAYA: FAFNİR

Bir gün gezintiye çıkmış olan tanrılar Loki, Odin ve Honir bir göl kıyısında su samuru görürler. Su samuru aslında doymazcasına balık yiyen açgözlü Otr’dır ve Loki tarafından kazara öldürülür. Bunun üzerine de Otr’ın babası Hreidmar, kan parası ister.

Ama oğluna istediği bedel az olacak değil ya. Hatta öyle çok ki Otr’un naaşının içinin komple altın sarısı olacak şekilde altın, dışının ise kırmızı olacak şekilde zümrütle dolu olması kadar devasadır. Bu denli büyük bir hazine ise ancak Andvari isimli cücede vardır.

ALTIN HIRSINDAN EJDERHAYA: FAFNİR

Loki bir yolunu bulur ve Andvari isimli cüceyi ele geçirir ve zorla Andvaranaut isimli yüzüğü alır. Tabi naaşın içini dolduracak kadar da altın. Ama Andvari durur mu? Yüzüğü lanetler. Önce Regin ve Fafnir tarafından Hreidmar öldürülür. Sonra yüzüğü kendisine isteyen Fafnir ejderhaya dönüşür.

Regin yüzüğü alamaz, zamanla Sigurd/Siegfried ile tanışır. Siegfried ise Fafnir’i öldürüp onun kanında yıkanır. Fafnir’i öldürdükten sonra Regin onu zehirlemek ister, Siegfried bu defa da Regin’i öldürür.

ALTIN HIRSINDAN EJDERHAYA: FAFNİR

Bir yüzük uğruna değdi mi? Efendimis, kıymetlimiss…

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun