Eylül 22, 2024

ANNELİĞİN İDEAL FORMU: İSİS

Tanrıça İsis, Mısır mitolojisinde anneliğin ideal formu olmasının yanı sıra tabiat ve büyünün koruyucusu kabul edilen yeryüzü ve yağmur tanrıçasıdır. Osiris'in kardeşi ve aynı zamanda eşidir. Yararlı bir tanrıçadır ve sevgisi tüm yaşayan canlıları kapsayan bir annedir.

ANNELİĞİN İDEAL FORMU: İSİS

Mısır'ın en büyük tanrıçası olarak kabul edilir. Bir çift boynuzun arasında güneş diski bulunan akbaba şeklinde bir şapka giymiş kadın olarak gösterilir. Tasvirlerde genellikle bebek Horus'u emzirirken betimlenir. Aynı zamanda sanat tanrıçasıdır. İsis'in Mısır halkı tarafından reankarnasyonla Kleopatra'nın içinde yaşadığına inanılmıştır.

ANNELİĞİN İDEAL FORMU: İSİS

Goddess Isis, besides being the ideal form of motherhood in Egyptian mythology, is the goddess of earth and rain, which is considered to be the protector of nature and magic. Osiris's sister and also his wife. She is a useful goddess, and his love is a mother covering all living creatures.

ANNELİĞİN İDEAL FORMU: İSİS

She is considered the greatest goddess of Egypt. It is shown as a woman wearing a vulture-shaped hat with a sun disk between a pair of horns. It is often depicted in portraits when the baby is breastfeeding Horus. She is also an art goddess. It was believed that Isis lived inside Cleopatra by reincarnation by the Egyptian people.

 

Source: mitolojikevren

Yorumlar

  • En zararsız tanrılardan birisi olmalı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun