Eylül 21, 2024

ARKADAŞ ACISINDAN TAKIMYILDIZINA: PHAETHON VE CYGNUS

Bir Cygnus efsanesine göre; kendini arkadaşlarına kanıtlamak isteyen Phaethon, babası Tanrı Helios’a Güneş Arabası’nı kullanmak istediğini söyler. Helios istemeyerek de olsa arabayı oğluna verir fakat çok dikkatli olması gerektiğini söyler.

Phaethon arabasıyla gökyüzünün bir ucundan diğer ucuna büyük bir çizgi çizmeye başlar. Daha sonra bu çizgi gökyüzünde Samanyolu olarak anılmaya başlar. Bu sırada araba çok uzaklara gittiği için Dünya yüzeyi soğumaya başlar. Bunun üzerine arabanın atları hızla Dünya’ya doğru yol almaya başlar. Dünya üzerinde Afrika semalarından geçerken arkalarında bıraktıkları yerler kavrulur. Nehirler, göller ve tüm su kaynakları kurur ve büyük bir çöl oluşur.

ARKADAŞ ACISINDAN TAKIMYILDIZINA: PHAETHON VE CYGNUS

Asıl tehlike Phaethon’u ileride beklemektedir. Phaethon bir anda büyük akrep görür. Akrep güçlü kuyruğuyla arabanın başını çeken atı sokar. Bunun üzerine araba eskisinden daha hızlı bir şekilde gitmeye başlar.

Zeus tüm olan bitenin farkındadır. Çevreye daha fazla zarar gelmemesi için bir yıldırım yollayarak Phaeton’u öldürür ve vücudu dünyaya doğru Eridanus (Nil) nehrine düşer ve dibe doğru batar.

ARKADAŞ ACISINDAN TAKIMYILDIZINA: PHAETHON VE CYGNUS

Phaethon’un çok yakın ve sadık bir arkadaşı olan Cygnus, onun başına gelenleri duyunca cesedini bulabilmek için nehre girer. Phaeton’un cesedini bulmak için nehre art arda dalar ve nehirde boydan boya devamlı yüzmeye başlar. Bu hareketleri onu nehirde yiyecek arayan bir kuğuymuş gibi gösterir.

Arkadaşını bulamayn Cygnus kederinden ölür. Tanrı Helios, Cygnus’a acır ve onu gökyüzüne Kuğu takımyıldızına dönüştürür.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun