Eylül 22, 2024

AŞK VE EVLİLİK TANRIÇASI: HATHOT

Hathor, Mısır Mitolojisi'nde doğum, bereket, aşk ve evlilik ile ilişkilendirilen tanrıçadır. Ra'nın kızlarından biridir. Hathor samanyolu galaksisinin kişileştirilmesini temsil eder. Bazı figürlerinde memelerinden süt akan ilahi bir inek olarak çizilir. En eski tanrıçalardandır. Hathor aynı zamanda çöl bölgelerinin koruyucusu olarak da gösterilmiştir. Tapınağı Dendera Tapınağı'dır.

AŞK VE EVLİLİK TANRIÇASI: HATHOT

Hathor, eşi Ra'ya kızıp Mısır'ı terk eder. Ra hemen O'nu özlediğini anlar; ama Hathor çoktan dişi bir aslana dönüşmüştür. Kendisine yaklaşan her insan ve tanrıyı yok eder. Bu Hathor-Sekhmet tanrıçalarının da özelliğini belirler. Daha sonrasında; Thoth; Hathor'a bir şişe iksir hazırlar ve sonra tekrar Hathor'a dönüşür.

AŞK VE EVLİLİK TANRIÇASI: HATHOT

Hathor is the goddess associated with birth, fertility, love and marriage in Egyptian mythology. She is one of Ra's daughters. Hathor represents the personification of the milky way galaxy. In some of his figures, she is depicted as a divine cow with milk flowing from his breasts. It is one of the oldest goddesses. Hathor has also been shown as the protector of the desert regions. She's temple is Dendera Temple.

AŞK VE EVLİLİK TANRIÇASI: HATHOT

Hathor gets angry with her husband Ra and leaves Egypt. Ra immediately realizes that her misses Him; but Hathor has already turned into a female lion. She destroys every human and god that approaches him. This also determines the character of the Hathor-Sekhmet goddesses. Then; Thoth; She brews Hathor a bottle of potion and then transforms back into Hathor.

 

Source: mitolojikevren

Yorumlar

  • Aman kızdırmayalım bir daha

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun