Kasım 25, 2024

AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇALARININ ASTROLOJİYE YANSIMASI

Yunan mitolojisindeki aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite’e hepimiz hakimiz. Bilmediğimiz yanlarından bahsedelim. Aphrodite yani Roma mitolojisindeki adıyla Venüs, kişinin aşkı algılayış tarzını anlatır.

Venüs ve Mars (Savaş tanrısı Ares), tutkulu bir aşk yaşarlar. Venüs ve Mars ısı dereceleri itibariyle düşman gezegenlerdir. Onları birleştiren, mitolojik söylencede olduğu gibi tutku dolu ve tensel bir aşktır. Venüs ve Mars’ın birlikteliklerinden doğan Uyum, Dehşet ve Korku, astrolojide de aynı şekilde işler. Venüs ve Mars birleştiğinde uyum sağlanır. Mars’ın huzursuz ve kavgacı doğası uyuma izin vermediğinden sonuç olarak geriye dehşet, korku gibi duygular kalır.

Astrolojide Venüs, haritamızda kendi değerimiz ile ilgili unsurları ve bu değerin ilişkilerimizde ne şekilde ortaya çıktığını gösterir.

Aphrodite, güzelliğinden dolayı Adonis’i daha bebekken beğenir ve büyümesi için yeraltı kraliçesi Persephone’a verir. Fakat Persephone çocuğu beğenir ve geri vermek istemez. Bu da tanrıçalar arasında kavgaya neden olur. Kavgayı Zeus yatıştırır. Adonis’e ılın 4 ayını yeraltında Persephone’un yanında, 4 ayını Aphrodite’in yanında, kalan 4 ayı da istediği şekilde geçirme imkanı tanır. Adonis 8 ay Aphrodite yanında kalmayı seçince diğer tanrıçalar kıskanırlar ve Adonis’i öldürürler. Aphrodite, Adonis öldürüldükten sonra Zeus’a yalvarır ve ölen Adonis’in yılın üçte birini yanında geçirmesi için izin alır. Venüs’ün karanlık diyarla ilişkisi, Venüs retrosunda ortaya çıkar.

AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇALARININ ASTROLOJİYE YANSIMASI

Sümer mitolojisindeaşk ve savaş tanrıçası İnanna, yeraltı dünyasına, ölüler diyarına inmeyi aklına koyar. Bütün kutsal yasalarını bir araya toplar ve mücevherlerle süslenir. Ölüler diyarı kraliçesi, kardeşi Ereşkigal’dir. İnanna, yeraltına inerken, ablasının kendisini öldüreceğinden korktuğundan, ulağı Ninşubur’a eğer geri dönmezse onun için ağıt yakmasını söyler. Aşk tanrıçası, ölüler diyarının yedi kapısından geçer. Geçtiği her kapıda giysi ve takılarından birini bırakmak zorunda kalır. Sonuncu kapıda çırılçıplak kalır. Kardeşi Ereşkigal’in ölüm bakışları altında ölür ve kazığa asılır. Ulağı Ninşubur, 3 gün sonra tanrıları dolaşarak yardım ister. Sadece bilgelik tanrısı Enki, hayat yiyeceği ve içeceği vererek ona yardım eder. Fakat İnanna’nın ölüler diyarından çıkıp yaşama geri dönebilmesi için yerine birini bulması gerekmektedir. Yeryüzüne bu şartla çıkan İnanna, kocası çoban tanrı Dumuzi’nin, yokluğunu hiç umursamadığını görünce, yerine kocasını yeraltı dünyasına gönderir.

İnanna’nın yeraltına inişi, Venüs yıldızının hareketleriyle bağdaştırılır. Venüs, Güneş’e yakın konumundan dolayı, Güneş doğmadan önce (sabah yıldızı) ve battıktan sonra (akşam yıldızı) görülebilir. Venüs’ü sabah yıldızı olarak doğan kişilerin ilişkilerinde, daha çok içlerinden geldiği gibi davrandıklarını ve çabuk aşık oldukları teorisi öne sürülür. Venüs’ü akşam yıldızı olarak doğanlar, ilişkilerinde her zaman başarılı olamayabilir, ama daha fazla tedbirli, daha fazla düşüncelidirler ve ilişkiye karşı tutumları Venüs’ten ziyade Juno’ya yakındır. Ayrıca bu kişiler sevginin derin dönüştürücü etkisinin farkındadırlar.

Venüs’ün gölge yönü, yeraltı tanrıçası Ereşkigal’in işaret ettiği konuları içerir. Venüs, zevk düşkünü, acımasız, gaddar ve tabuları çiğneyen bir sapkın olabilir. Ancak bu özellikleriyle yüzleştiğinde, bir bütün olarak var olmayı başarabilir. Ve işte Venüs’ün bu gölge yönü Venüs retrosunda ortaya çıkar.

AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇALARININ ASTROLOJİYE YANSIMASI

Babil mitolojisinde aşk tanrıçası olarak geçen İştar, İnanna ile aynıdır. Her kadın, zengin ya da fakir, büyük bir olasılıkla özel anlamı olan bir bayram günlerinde tapınağa çıkıp, orada başı örtülü oturup, bir erkek tarafından seçilmeyi beklemek zorundadır. Erkek, kadının kucağına gümüş para atar ve genç kadını “Tanrı adına” bedensel aşka çağırı. Bu da astrolojik olarak Venüs’ün aşk ve para arasındaki ilişkiyi gösterir.

AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇALARININ ASTROLOJİYE YANSIMASI

Mısır mitolojisinde Hathor, tanrılarla insanların arasının bozulduğu felaket mitinde, yenilmez güçleri olan ve insanları çölde takip ederek öldüren acımasız tanrıça Sekhmet’e dönüşerek kana susayan ve saldırgan bir dişi olur. Böylelikle aşk ve savaş, Venüs’ün kökeninde sevgisizlik olduğu varsayılır. Yani aşk ve nefret birbirine yapışık iki unsurdur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.makrokozmosastroloji.com/post/mi%CC%87toloji%CC%87lerde-a%C5%9Fk-ve-g%C3%BCzelli%CC%87k-tanri%C3%A7alari-ve-astroloji%CC%87ye-yansimalari

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

WHICH VERY QUICKLY BECOMES BRIGHTER: FU ORIONIS
RARE SPIRAL GALAXIES: UGC 10043

RARE SPIRAL GALAXIES: UGC 10043

ONE OF HUBBLE'S LARGEST MOSAIC IMAGES: 30 DORADUS
EFENDİSİYLE DANS EDEN

EFENDİSİYLE DANS EDEN

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çok İhtimal

probiyotik

Greenland ve Yanlış İsimlendirme

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun