Eylül 21, 2024

AŞKIN GÜZELLEŞTİRDİĞİ ÇİRKİN KIZ: MAIRIN RUA

Kelt mitolojisinde olağanüstü şartlarda dünyaya gelen Mairin Rua, çirkin bir kızdır. Adı, Keltçe Kırmızı Marin anlamına gelir.

 

Efsaneye göre İrlandalı bir kadın, üç kez yaşlı bir cadı tarafından ziyaret edilir. Kadın cadının her uğrayışında hamile kalır. Cadıyı ilk iki sefer iyi karşıladığı için çocuklar güzel doğar. Fakat son sefer kadın, cadıyı lanetler. Bu yüzden kızıl saçlı, sakallı Mairin dünyaya gelir.

AŞKIN GÜZELLEŞTİRDİĞİ ÇİRKİN KIZ: MAIRIN RUA

Mairin Rua, büyüyünce çirkinliği yüzünden insan içine çıkarılmaz ve hep ev işleriyle uğraşır. Bir gün yaşlı bir gezgin, Mairin Rua’ya birisinin aşık olmasıyla aniden güzelleşebileceği kehanetinde bulunur. Bir süre sonra kızların babaları ölür. Geçim sıkıntı çeken kızlar, talihlerini aramak için yola koyulurlar. Mairin Rua’nın zekası sayesinde bir şatoda dev öldürürler ve bu sayede kralın sarayına ulaşırlar.

AŞKIN GÜZELLEŞTİRDİĞİ ÇİRKİN KIZ: MAIRIN RUA

Kralın iki oğlu Mairin Rua’nın ablalarına aşık olur. Fakat üçüncü prens Mairin Rua’yı beğenmez. Kızı başından savmak için de yerine getirilmesi imkansız üç görev verir. Görevler bir devin pelerini, ışık kılıcı ve altın kesesini getirmektir. Mairin Rua cesareti ve zekasıyla bu imkansız görevlerin üstesinden gelir.

 

Mairin Rua’nın görevlerin üstesinden gelmesine hayran olan prens onunla evlenir. Evlendikten sonra Mairin Rua’nın üzerindeki lanet kalkar ve çok güzel bir kıza dönüşür.

Yorumlar

  • Mucize

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun