Eylül 21, 2024

BEBEĞİ LEYLEKLER DEĞİL O GETİRİYOR: QİLİN

Çin ve diğer Doğu Asya kültürlerinde bilinen Qilin, Kirin olarak da bilinir. Qilin, bir bilgenin veya ünlü bir hükümdarın yakında geleceğini işaret eder. Hatta Qilin sadece o zamanlarda ortaya çıkan mitolojik bir yaratıktır.

BEBEĞİ LEYLEKLER DEĞİL O GETİRİYOR: QİLİN

Qilin, farklı şekillerde, farklı hayvanların farklı bölümlerine sahip olan bir yaratıktır. En bilinen hali bir at gövdesine sahip olduğu halidir. Bu haldeki gövdesi balık pullarıyla kaplıdır. Qilin tek boynuza veya geyik gibi boynuzlara sahip olmasıyla tanınır.

Qilin’in sakalları ve yeleleri vardır. En çok altın rengiyle tasvir edilen Qilin, gökkuşağı gibi çok renkli olarak da tasvir edilir. Genellikle bulutların üzerinde veya su üzerinde yürürken tasvir edilir.

Qilin ilahi ve huzurlu bir yaratıktır. Ama kötü niyetli kişiler tarafından tehdit edilirse, ağzından alevler çıkardığı söylenir.

BEBEĞİ LEYLEKLER DEĞİL O GETİRİYOR: QİLİN

Qilin’in ortaya çıkması iyiye işarettir. Bir tür şans getirdiğine inanılır. Aynı zamanda Qilin, doğurganlığın sembolüdür. Genellikle tasvirlerde Qilin, bir aileye bir bebek getiren olarak tasvir edilir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun