Eylül 22, 2024

BEREKET TANRIÇASI: FREYJA

İskandinav mitolojisinde önemli bir bereket tanrıçası olan Frejya, deniz tanrısı Njord'un kızı ve Freyr'in kız kardeşidir. İskandinav tanrılarının ayrıldığı iki koldan biri olan Vanir'in bir üyesidir. Daha sonradan bir diğer tanrı grubu olan Aesir arasına katılmıştır.

Freyja'nın en büyük hazinesi Brising'lerin kolyesidir. Onu elde etmek için kolyeyi yapan dört cüceyle birlikte olur. Güzelliği yüzünden pek çok hayranı vardır. Şahin kılığında uçabilen bir büyücü olduğu da söylenir.

BEREKET TANRIÇASI: FREYJA

Frigg'in Freyja ile pek çok ortak noktası bulunur. İki tanrıçanın kökeninde, aynı toprak tanrıçası olması olasılığı da yüksektir. Odin de Frejya da kahraman ölülerle ilgilidir. Her savaşın sonunda ölüleri paylaşırlar. Ölenlerin yarısını Odin Valhalla'ya alırken, Freyja diğer yarısını da kendisinin yönettiği Fólkvangr çayırlarına alır.

BEREKET TANRIÇASI: FREYJA

Freyja'ya Kolyesi Brisingamen'i Teslim Eden Heimdall Tablosu, 1846, Nils Anderson

BEREKET TANRIÇASI: FREYJA

Frejya, an important fertility goddess in Norse mythology, is the daughter of the sea god Njord and sister of Freyr. He is a member of the Vanir, one of the two branches from which the Norse gods split. He later joined another group of gods, the Aesir.

Freyja's greatest treasure is the Brisings necklace. To get it, he gets along with the four dwarves who make the necklace. She has many admirers because of her beauty. It is also said that he is a magician who can fly in the guise of a falcon.

BEREKET TANRIÇASI: FREYJA

Frigg has a lot in common with Freyja. It is also possible that the two goddesses originated from the same earth goddess. Both Odin and Frejia are about the heroic dead. At the end of each battle, they share the dead. Odin takes half of the dead to Valhalla, while Freyja takes the other half to the meadows of Fólkvangr, which he manages.

BEREKET TANRIÇASI: FREYJA

Painting of Heimdall Returning the Brisin Necklace to Freyja, 1846, Nils Anderson

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun