Eylül 21, 2024

BİREYSEL KEYFİNDEN VAZGEÇEN PERİ: AMPHIRITE

Yunan panteonunda babası Nereus ve annesi Doris’ten elli kız kardeşi ile birlikte yaşardı. Nereidler ismi verilen kardeşlerin güzellikleri dillere destan kızların her biri dans ve sanat konusundaki yetenekleri ise ilahidir. Bu yetenekleri ilahların dikkatinden kaçmaz. Olympos’taki ilahların hepsi Nereidleri yanlarına almak ister. Ancak yalnızca Amphitrite bu teklifi kabul etmez. Çünkü o güçlerini denizde yaşanan felaketlerde insanlara yardım etmek için kullanmak ister.

BİREYSEL KEYFİNDEN VAZGEÇEN PERİ: AMPHIRITE

Poseidon günlerden bir gün yunus balıkları ile okyanusları aşarken, o güne kadar duymadığı billur bir ses duyar. Sesin geldiği yöne doğru tüm dikkatini veren tanrı karşısında o güne kadar gördüğü en muhteşem kadını görür. Amphirite… Hiç bu kadar heyecan yaşamayan Poseidon’un acemiliği ile dalgalar devasa boyuta ulaşır. Muhteşem varlıktan gözlerini alamayan Poseidon korkuya kapılır kadına zarar vereceği için. Ama hiç de beklediği gibi olmaz. Dalgalar Amphitrite’nin yanına yaklaştığı zaman sakinleşir. Çünkü Amphitrite’nin doğuştan gelen rüzgarları ve denizleri sakinleştirme gücü vardır.

BİREYSEL KEYFİNDEN VAZGEÇEN PERİ: AMPHIRITE

Poseidon gördüğü bu muhteşem varlığa ulaşmak için daha fazla bekleyemez. Bir yunus balığının kulağına fısıldar:’ Git ve o tanrıçayla evlenmek istediğimi ona sonsuza dek sadık kalacağımı söyle.’ Tanrıça bu teklifi reddeder. Çünkü bir Tanrı ile evlendikten sonra yaşayacağı Olympos’ta insanlara istediği kadar yakın olamaz ve onlara gerektiği kadar yardım edemez.

BİREYSEL KEYFİNDEN VAZGEÇEN PERİ: AMPHIRITE

Yunus Delphin uzun arayışlardan sonra Amphitrite’yi bulur. İkna etmeye çalışır günlerce. Sonunda ikna olan Amphitrite’yi ikna ettiği için Poseidon Delphin’i ödüllendirir. Sonsuza dek Yunus Takım Yıldızı olarak gökyüzünü süsler. Amphitrite’de yunusların yüksek sesle inleyen annesi olur. Denizin altı kat derinlerinde Poseidon ile sonsuza kadar büyük bir AŞK ile yaşayan Tanrıça, insanlara şifa, bolluk ve gerçek aşkı bahşeder. Sadakatsiz eşleri cezalandırır.

BİREYSEL KEYFİNDEN VAZGEÇEN PERİ: AMPHIRITE

Peki siz Amphrite gibi kendi bireysel keyfinizden vazgeçebilir miydiniz?

 

 

 

 

Kaynak: mitologoscom

Yorumlar

  • Fedakarlık örneği

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun