Eylül 21, 2024

BÜYÜK PARLAYAN CENNET: AMATERASU

Japon mitolojisindeki Şinto inanışında güneş tanrıçasının adı olan Amaterasu, Amaterasu-õmikami veya Õhirume-no-muchi-no-kami isimleriyle de bilinir. Tüm tanrıların ve cennetin efendisi olarak kabul edilir.

BÜYÜK PARLAYAN CENNET: AMATERASU

Japon imparatorluk ailesinin soy ağacının başlangıcı olarak kabul edilen Amaterasu, Japonya’nın kültürel birliğinin de sembolü olarak kabul edilir.

Amaterasu’nun anlamı Japonca ‘Büyük parlayan cennet’ demektir. Amaterasu’nun kutsal ağacı Sakaki (Cleyera japonica)’dir.

BÜYÜK PARLAYAN CENNET: AMATERASU

Japon İmparatorluk Donanması, Japonya Deniz Öz Savunma Gücü, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri ve Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetlerinin bayrak ve sancaklarındaki doğan güneş temasının kaynağı Amaterasu’dur.

BÜYÜK PARLAYAN CENNET: AMATERASU

Amaterasu, yaratıcı tanrı olan İzanagi nehirde yıkanırken sol gözünden doğmuştur. Gökyüzünün cennet düzlüğü olan Takamagahara’nın efendisi olmuştur. Pirinç tarlalarını yaratıp, dokuma sanatını icat etmiştir.

BÜYÜK PARLAYAN CENNET: AMATERASU

Efsaneye göre; Erkek kardeşi Susano-o ile diğer erkek kardeşi Uke-Moçi’yi öldürdüğü için kavga etmiştir. Bu kavga esnasında Susano-o’nun kılıcını dişleriyle kırmıştır. Sonrasında yoldaşları öldürülmüş ve tahtı ele geçirilmiştir.

BÜYÜK PARLAYAN CENNET: AMATERASU

Bunun üzerine kendisini bir mağaraya kapatmıştır. Amaterasu’nun kendisini mağaraya kapatması dünyanın karanlığa bürünmesine sebep olmuştur. 8 milyon tanrıça dışarı çıkması için yalvarmış ama başarılı olamamıştır. En sonunda Uzume, onu kandırarak dışarı çıkarmayı başarmıştır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun