Eylül 22, 2024

CANLANAN KARDAN KIZ: SNEGUROCHKA

Snegurka, Sneguroçka veya Snegurochka olarak bilinir. Rus masallarında ilkbahar ve kışın insanlarla dost olmak isteyen kızı olarak geçer.

CANLANAN KARDAN KIZ: SNEGUROCHKA

Rus masallarından birine göre çocukları olmayan bir aile bir gün pencereden dışarıda kartopu oynayan çocukları izlerken hüzünlenir. Sonrasında onlar da dışarı çıkar ve kendilerine kardan kız yaparlar. Masal bu ya, kardan kız mucizevi şekilde canlanır. Kıza Snegurochka ismini verirler. Beyaz tenli çok güzel bir kızdır.

Snegurochka sıcak havalarda dışarı pek çıkmayan bir çocuktur. Bir gün arkadaşları ve ailesinin de ısrarıyla arkadaşlarıyla ormana meyve toplamaya gider. Topladıktan sonra kamp ateşi yakarlar. Ateşin yanına yaklaşmak istemeyen Snegurochka, yalnız kalınca ateşe yaklaşır ve erir.

CANLANAN KARDAN KIZ: SNEGUROCHKA

Bir başka masala göre Snegurochka bir çobanı aşk ile ilgili bir şarkı söylerken duyar. Aşkı bilmediği için de çok üzülür. Kızının üzüldüğünü gören anne, kızı Snegurochka için dua eder. Bahar perisi de Snegurochka’ya aşık olma yeteneği verir.

Prens Mizgyr’in ilgisini çeken Snegurochka’nın kalbi aşkı tadınca ısınır ve sonrasında güneş ışınlarına da maruz kalınca kız erir.

CANLANAN KARDAN KIZ: SNEGUROCHKA

Snegurochka Masalı sonrasında Noel geleneğinin bir parçası haline gelmiştir. Snegurochka, Rus Noel babası Ded Moroz’un yardımcısı haline gelmiştir.

Aynı zamanda Nikolay’ın 19. yüzyıldaki ‘Rimsky-Korsakov’ isimli operasına ve Aleksandr Nikolayeviç’in bir oyununa ismini vermiştir.

Yorumlar

  • Demek canlandı...

  • Üşüdüğüne eminim :)

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun