Eylül 21, 2024

DELİLİĞİN BAŞLANGICI: ERIGONE

Erigone, İkarios adlı bir Atinalının kızıdır. Tanrı Dionysos Yunanistan’a ilk geldiğinde İkarios’un evinde misafir olur. Bunun karşılığında tanrı da ona asma kütüğü ile şarap ikram eder. Dionysos, Atinalının kızı Erigone ile birlikte olur ve Staphylos (Üzüm) adında bir oğulları olur.

DELİLİĞİN BAŞLANGICI: ERIGONE

Bir gün tanrı Dionysos, İkarios’a bir tulum dolusu şarap verir ve komşularını şölene davet edip onlara şarabı tattırmasını söyler. Komşular içtikleri şarapla sarhoş olunca İkarios’un kendilerini zehirlediğini zannederler. Bunun üzerine komşular onu sopalarıyla vurarak öldürürler. Ölüsünü de bir yere götürüp atarlar.

DELİLİĞİN BAŞLANGICI: ERIGONE

Erigone’nin köpeği ona babasının atıldığı yere gösterir Babasının üzüntüsüne dayanamayan Erigone, kederinden kendini oradaki bir ağaca asar. Tanrı bu durum üzerine Atinalıları cezalandırır. Şehirde delilik salgını baş gösterir. Tüm genç kızlar çıldırıp asarlar kendilerini. Delphpi bilicisi de bu olayı İkarios ve Erigone’nin ölümleriyle bağdaştırır. Bunun üzerine Atinalılar Erigone için bir bayram düzenlerler.

Yorumlar

  • Bayram mı?

  • Deliye her gün bayram?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun