Eylül 21, 2024

DİRİLDİKÇE GÜZELLEŞEN TANRIÇA: GULLVEIG

İskandinav mitolojisinde Vanir tanrıçalardan biri olan Gullveig ile ilgili en çok bilinen efsane Aesir ve  Vanir tanrılar arasında savaş çıkmasına sebebiyet vermesidir.

DİRİLDİKÇE GÜZELLEŞEN TANRIÇA: GULLVEIG

Gullveig bir gün Asgard’a ziyarete gider. Orada Aesirlilere özel büyü türü olan Seidr’i öğretir. Gullveig, gezdiği her evde büyüyü öğretirken de altına olan ilgisinden ve altını ne kadar çok sevdiğinden bahseder. Gullveig için altın karşı konulamaz bir güzelliktedir. Aesirliler bir süre sonra Gullveig’in altına olan düşkünlüğünden rahatsız olurlar. Onu yakarak öldürmeye karar verirler.

(Altın seviyor diye de tanrıça öldürmek…)

DİRİLDİKÇE GÜZELLEŞEN TANRIÇA: GULLVEIG

Aesirliler Gullveig’i ateşe atarlar. Gullveig ölür ama sonrasında yüksek büyü bilgisi ve tanrısal gücüyle ateşten yeniden doğar. Bu durum tam 3 kez yaşanır. İşin enteresan tarafı da şudur ki Gullveig her ölüp dirildiğinde eskisinden çok daha güzel doğar.

DİRİLDİKÇE GÜZELLEŞEN TANRIÇA: GULLVEIG

Vanir tanrıları durumu öğrenince çok sinirlenirler ve Aesirlilere savaş açarlar. Tanrılar arasında çıkan bu savaşta enteresan bir durum söz konusu olur. Aesirliler savaşta fiziksel güç kullanırken Vanirliler büyü gücü kullanırlar. Bu duruma rağmen iki güç birbirine üstün gelemez. Tanrılar arasındaki bir savaşın da normal olma ihtimali yoktu zaten…

DİRİLDİKÇE GÜZELLEŞEN TANRIÇA: GULLVEIG

Savaşı bir sonuca bağlayamadıkları için en son tanrılar bir anlaşmaya varırlar. Vanirli tanrılar Frejya, Freyr ve Njord Asgard’a; Aesirli tanrılar Hoenir ve Mimir ise Vanaheim’e geçerek hayatlarına devam edeceklerdir. Bu anlaşmayla da savaş sona erer.

Yorumlar

  • Vay be

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun