Eylül 21, 2024

GELİN OLMUŞ GİDİYORSUN: THOR’UN GELİN OLMA EFSANESİ

İskandinav mitolojisinde buz devlerinin (jotun) kralı olan Thrym’ın adı, gürültü anlamına gelir.

 

Efsaneye göre güzellik tanrıçası Freya’yı kaçırmak için Thor çekici Mjollnir’i çalar. Thor sabah uyanıp çekicinin olmadığını fark edince Loki’yi alıp Freya’nın yanına gider. Freya’dan giyildiğinde uçulabilen kuş kıyafetlerini ödünç alır.

Loki bu kıyafeti giyerek Asgard’dan devler diyarına uçar. Loki yolda Thrym’e rastlar ve çekicin nasıl çalındığını dinler. Thrym, Loki’ye fidye olarak Freya’yı istediğini söyler. Eğer vermezlerse çekici asla geri vermeyeceğini söyler.

GELİN OLMUŞ GİDİYORSUN: THOR’UN GELİN OLMA EFSANESİ

Loki geri dönüp Thor’a durumu anlatır. Sonrasında Thor ve Loki, Freya’ya giderek gelin gitmesi gerektiğini söyler. Cinsel arzularına karşı koyamamasıyla ünlü Freya bu durumu kabul etmez. Bunun üzerine tanrılar toplanır ve Thor’un gelinlik giyerek, kadın kılığında devlerin arasına gitmesi gerektiğine karar verirler.

GELİN OLMUŞ GİDİYORSUN: THOR’UN GELİN OLMA EFSANESİ

Loki ve gelin kılığındaki Thor, devler ülkesinde düğün için verilen şölen yemeğine katılır. Yemekte Thor’un çk iştahla yemek yemesi dikkat çeker. Loki durumu gelinin heyecandan günlerdir yemek yemediğini söyleyerek toparlar.

GELİN OLMUŞ GİDİYORSUN: THOR’UN GELİN OLMA EFSANESİ

Thrym evliliğin gerçekleşmesi için çekicin getirilmesini emreder. Bu esnada Thor, çevikliğiyle kılıcı ele geçirir. Sonra salondaki devleri tek tek yere serer.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun