Eylül 21, 2024

GİZEMLİ TANRIÇA: KALYPSO

Homeros'un Odysseia destanında adı geçen gizemli tanrıça olan Kalypso, Calypso olarak da bilinir. Adı Yunanca gizlemek, saklanmak anlamına gelen gelen kalyptein’den türetilmiştir. Homeros ona, Olympos tanrıçalarının en büyüklerine verdiği dia theaon (yüce tanrıça, tanrıçaların yücesi) unvanını vermiştir. Odysseia destanının unutulmaz kadın karakterlerinden biridir.

GİZEMLİ TANRIÇA: KALYPSO

Kalypso dünyayı sırtında taşıyan Titan Atlas’ın peri olan kızıdır ve maiyetiyle birlikte İyonya denizinde yer alan efsanevi Ogygia adasında yaşar. Kalypso, diğer tanrılardan uzakta ıssız bir adada oturur. Bu tanrıçanın yaşam tarzı, ataerkil bir düzene sahip olan Olymposlulardan farklı olarak anaerkil bir düzeni temsil eder. Yaşadığı Ogygie adlı ıssız adanın Malta adası olduğu varsayılır.

GİZEMLİ TANRIÇA: KALYPSO

Troya savaşından ülkesinde dönen Odysseus’un gemisi bu adada karaya oturunca tanrıça Yunanlı kahramana aşık olur ve 7 yıl boyunca adadan ayrılmasına izin vermez. Odysseus’un tanrıçanın kendisine vadettiği ölümsüzlük ve sonsuz gençlik teklifini kabul etmeyen kahraman İshak’ta kendisini sabırla bekleyen karısının yanına döner.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun