Eylül 19, 2024

GÖKKUŞAĞI YILANI

Aborjin mitolojisinde saygı duyulan ve korkulan Gökkuşağı yılanı, diğer bir isimle Bolong. Aynı zamanda hem kadın hem erkektir ve tüm yaşamın yaratıcısı olarak bilinir. Bolong, yaşamı yarattığında tüm canlıları sınıflandırır.

Tüm yerküre uyurken bir gün gökkuşağı yılanı uykusundan uyandı; yer kabuğunu itekleyip, kayaları oynattı. Yeryüzünde her yöne giderek tüm toprakları dolaştı.

GÖKKUŞAĞI YILANI

E onca dolaşmaya yorulur tabii ve kıvrılıp uyur. Yeryüzünde dolambaçlı yollarda uyuyan bedeninin izlerini bıraktı. Tüm yeryüzünü dolaştıktan sonra, ilk ortaya çıktığı yere döndü ve kurbağaları çağırdı. Kurbağalar yer kabuğunun altından geçmek için çok yavaşlardı. Karınları uyku için depoladıkları su yüzünden ağırdı.

GÖKKUŞAĞI YILANI

Gökkuşağı Yılanı onların midelerini gıdıkladı ve kurbağalar gülünce, karınlarındaki su yeryüzünde Gökkuşağı Yılanı’nın bıraktığı tüm izleri doldurdu. Göller ve nehirler böyle oluştu.

GÖKKUŞAĞI YILANI

Sonra çimenler büyüdü ve ağaçlar ortaya çıktı. Bu şekilde yeryüzünde yaşam başladı. Tüm hayvanlar uyandı ve Gökkuşağı Yılanı’nı yani yaşamın annesini takip ederek tüm yeryüzünü dolaştılar.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

OPPOSITION: SATURN

OPPOSITION: SATURN

GRAVITATIONAL ATTRACTION DISRUPTING LIGHT FROM GALAXIES: ABELL 370
ÜRKÜTÜCÜ SİLÜET GİBİ: GAZ VE TOZ SÜTUNU
ŞEKİL DEĞİŞTİREN DİŞSİZ CADI

ŞEKİL DEĞİŞTİREN DİŞSİZ CADI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Yıldızların Işıkları

bubble30
Nielawore

OPPOSITION: SATURN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun