Eylül 21, 2024

GÜCÜN EFENDİSİ: AMAROK

İnuit mitolojisinde devasa bir bozkurt olan Amarok, aynı zamanda tanrısaldır. Geceleri tek başına avlanmaya çıkar. Eskimo yerlilerini takip ederek onları kaçırır ve de yer.

Amarok, kurtlar gibi sürü şeklinde değil tek başına avlanır.

GÜCÜN EFENDİSİ: AMAROK

Amarok efsaneleri arasında en bilineni yerli bir hikayedir. Köyde sürekli dışlanan, hor görülen bir çocuk gücünü arttırmak ister ve gücün efendisine seslenir. Çocuğun karşısında beliren Amarok, sadece kuyruğunu kullanarak çocukla güreşir. Çocuk kemikleri kırılsa da Amarok’la güreşmekten vazgeçmez. Amarok, çocuğun bu azminden etkilenir ve çocuğa her gün gelip güreşmesini söyler. Çocuk her gün Amarok ile güreşmeye gider. Birkaç gün sonra çocuk üç büyük ayıyı alt edebilecek güce ulaşır. Bu gücüyle de köylülerin saygınlığını kazanır.

GÜCÜN EFENDİSİ: AMAROK

Bir başka efsanede; Amarok tarafından yakınları öldürülen bir adam yas tutar. Etrafta Amarok’un görüldüğüne dair bir söylenti duyunca onu aramaya çıkar. Fakat Amarok’u değil onun yavrularını bulur. İntikam isteğiyle yanıp tutuştuğundan Amarok’un yavrularını öldürür.

GÜCÜN EFENDİSİ: AMAROK

 Yavruları öldürdükten sonra adam bir mağaraya sığınarak saklanır. Amarok avlanmış olarak gelir. Yavrularına avı yedirecekken onların öldürüldüğünü anlar. Amarok yakınlardaki göle gider ve gölde insan formunda bir şekil çekerek çıkarır. Amarok’un bunu yaptığı sırada adam yere yığılır ve ruhu bedeninden ayrılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf Kaynak:

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun