Eylül 21, 2024

GÜZELLİĞİYLE ÖLDÜREBİLİR: SAMODİVAS

Güney ve Batı Slav folklorunda bulunan orman perileri olan Samodivas, Samovilas veya Vilas olarak da bilinir. Genellikle uzun, salık saçlı ve bazı durumlarda kanatlı bakireler olarak tasvir edilir. Genelde beyaz elbiseler giyerler. Samodivas soluk beyaz tenli ve ateş gibi parlayan gözleri olan sarışın, uzun, narin kadınlar olarak tanımlanır.

Samodivas göz kamaştırır, hatta bu güzelliği öldürebilir. Gözlerini gören herhangi biri anında aşık olur. Bir Samodivas'ı gören bir kadın kendini öldürmeye kadar gidebilir çünkü o kadar güzel olamayacağını düşünür.

GÜZELLİĞİYLE ÖLDÜREBİLİR: SAMODİVAS

Folklorlara göre Samodivas, ağaçların içinde, terk edilmiş kulübelerde, karanlık mağaralarda ya da nehirlerin, göletlerin ve kuyuların yakınında yaşayabilir. Samodivas, ilkbaharda insan dünyasına girer, sonbahara kadar kalır.  Kışın dünyanın kenarında bulunan ve birçok efsanevi yaratığa ev sahipliği yapan efsanevi Zmajkovo köyünde yaşarlar. Makedon folklorunda ayrıca meşe, söğüt ağacı gibi ağaçlarda yaşadıkları ve Patelevo adındaki uzak bir köyde yaşadıkları söylenir.

GÜZELLİĞİYLE ÖLDÜREBİLİR: SAMODİVAS

Sinirlendiğinde, bir Samodivas'nın görünüşünü değiştirebileceği ve düşmanlarına ateş açabilecek canavarca bir kuşa dönüşebileceği söylenir. Bu, onların baştan çıkarıcı seslerinin gücüyle, onları Yunan mitolojisindeki Harpyler ve Sirenlerle biraz benzer hale getirir.

GÜZELLİĞİYLE ÖLDÜREBİLİR: SAMODİVAS

Geyik üstünde ormanda dolaşmaktan hoşlanırlar. Eğer bir avcı yanlışlıkla bir Samodivas'ın geyiğini öldürürse onu kör eder veya kaçınılmaz olarak ölümüne yol açacak bir hastalık verir. Gece yarısından başlayarak ve şafağa kadar toplanıp şarkı söylemeye ve dans etmeyi severler. Samodivasların şarkılarının güzel olduğu ve danslarının zarif olduğu bilinmektedir. Eğer bir gezgin Samodivasların dansını görürse, onlara katılırsa, gece yarısından şafağa kadar onların cazibesiyle dans etmeyi sürdürür. Güneş ışınları göründüğünde, periler aceleyle kaybolur ve gezginleri yorgunluktan ölmeye terk ederler.

GÜZELLİĞİYLE ÖLDÜREBİLİR: SAMODİVAS

Samodivaslar her zaman zararlı değildir. Bazı efsanelerde normal çalışan kadınlar gibi görünürler ve hasatta yardımcı olurlar. Özellikle çocuklu kadınlara yardım ederler.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun