Eylül 21, 2024

HATALARIN EN GÜZELİ: UNICORN

Özellikle kış çocuklarının ellerinde, kıyafetlerinde, çantalarında vs gördüğümüz bir hayvandan bahsediyoruz bugün. Başlıktan da anlaşıldığı üzere; Unicorn. Yani mitolojik tek boynuzlu at. İllaki filmlerde, dizilerde görmüşsünüzdür. Görmediyseniz de bu ayıp bir şey değil, Friendz10 tam da bunun için. Arkanıza yaslanın ve kimmiş bu unicorn beraber öğrenelim.

HATALARIN EN GÜZELİ: UNICORN

Kafasındaki tek boynuzu ileri doğru ve spiral şeklinde uzanır. Unicorn’lar saf ve masumlardır. Görüntüleri ve haliyle bıraktıkları izlenimleri de öyledir.

Unicorn’un kanı içildiğinde kişiyi ölümsüz yaptığına inanılır. Bu yüzden unicorn öldürmenin de lanet getirdiğine inanılır.

HATALARIN EN GÜZELİ: UNICORN

Bazı kaynaklarda vahşi ve korkunç olduğu görüşü olduğu yer alsa da Orta çağ ve Çin’de çok iyi ve süper bir hayvan olarak ortaya çıkar. Hatta Çin’de phoenix, kaplumbağa ve ejderha ile birlikte yeryüzünün yaratılmasına katkıda bulunduğuna inanılır.

Çin unicorn konusunda biraz hassas gibi. Çin imparatorlarının tek boynuz sahibi olduklarından bahsedilir. Hatta Huang Di’nin uzun ve barış dolu saltanat yıllarında etkisi olduğuna inanılır.

HATALARIN EN GÜZELİ: UNICORN

Aslında gerçekte, efsanelerde gergedan, öküz ve antilop gibi hayvanlardan bahsedilip, dilden dile aktarılırken karmaşıklaşan bir hatanın ürünü olduğu da söylentiler arasındadır.

Ama kabul edelim bir hata ancak bu kadar güzel olabilirdi!

Yorumlar

  • Bu kadarını bilmiyordum

  • Ne güzel bir hata!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun