Eylül 21, 2024

HAYVANLARA FISILDAYAN KAHİN: MELAMPUS

Yunan mitolojisinde Amythaon ve Idomene’nin oğlu olan Melampus, aynı zamanda Bellerophon’un da kuzenidir. Melampus hayvanların dilinden anlayan bir kahindir. Proitos’un kızı olan Ephianeira ile evlenmiştir.

HAYVANLARA FISILDAYAN KAHİN: MELAMPUS

Adının anlamı ‘kara ayak’ olan Melampus, adını çocukken annesinin kendisini gölgede uyuturken, ayaklarının güneşte kalmasından alır.

Çocukluğunda ölü bir yılan bulur ve ona bir cenaze töreni düzenler. Ölen yılanın yavruları, bu durumdan dolayı Melampus’a minnettar kalır ve Melampus’un kulaklarını yalayarak hayvanların dilini öğretmişlerdir. Bu sayede Melampus, hayvanlar geleceği insanlardan daha önce gördüğü için onlarla haberleşerek şifacılık ve kehanet yeteneği kazanır.

HAYVANLARA FISILDAYAN KAHİN: MELAMPUS

Melampus, kardeşi Bias ile amcasının yanına gider. Oradayken kardeşi Bias, amcasının kızı Pero’ya aşık olur ve evlenmek ister. Amcası bu evliliğe ancak iki kardeşin Iphiklos’un sürülerini çalıp getirmeleri karşılığında izin vereceğini söyler.

HAYVANLARA FISILDAYAN KAHİN: MELAMPUS

Kardeşi ile sürüleri çalmaya giden Melampus, yakalanıp hapsedilir. Melampus, Iphiklos’un iktidarsızlığına çare bulur ve bunun karşılığında Iphiklos sürüleri kardeşlere verir. Bu sayede Bias ve Pero evlenirler.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun