Eylül 21, 2024

İÇİMİZDEKİ SAVAŞÇI: HERVOR

Viking topraklarında kadınlar hayatta kalabilmek için en az erkekler kadar kılıç, kalkan kullanabilmeliydi. Hervor’un bir kadın olarak dünyaya gelmesi onun bir savaşçı olarak yetiştirilmesini de gerektiriyordu. Hedefini şaşmaz sahibi olduğu bedeni savaşlarda yüz üstü bırakmayan ancak yeterince kan akıtmazsa sahibini laneti ile öldürecek ‘tryfing’ kılıcı Hervor’un babasına aitti. Hervor tahta kılıçlar ile antrenmanlar yaptığı ilk günlerden itibaren bu büyülü kılıcın kendine ait olduğu günün hayalleri ile kendini yetiştirdi.

İÇİMİZDEKİ SAVAŞÇI: HERVOR

Babası savaş meydanında öldürüldüğü gün tüm köyü yağmalayan savaşçılardan onu kurtarabilmek için ormana sakladılar. Bir çocuk için ormanda geçen zor günlerin ardından Hervor, kızıl saçlı görkemli bir savaşçı olarak köyüne geri döndü. Köyüne döndüğünde kadınları bir savaşçı olarak yetiştirerek ‘Kalkan kadınlarını’ örgütledi.

İÇİMİZDEKİ SAVAŞÇI: HERVOR

Kalkan kadınları Hervor liderliğinde gemilerine binerek diğer savaşçılar ile birlikte zaferden zafere koşuyordu. Köyün reisi bir savaşta öldüğü vakit Hervor lider seçildi.

Hervor lider seçildikten sonra çocukluğundan bu yana istediği Tryfing kılıcına sahip olması için bir engel kalmamıştı. Altın süslemeli, büyüler ile ateşte dövülen kılıç Hervor’un babası ile gömülmüştü. Hervor kılıcı almak için babasının mezarının bulunduğu adaya sefer düzenledi. Gece adaya geldikleri anda hayaletler için büyük bir ateş yaktılar. Hervor tek başına gemiden atladı ve babasının ruhu ile hesaplaşmaya gitti. Kılıcı almayı başaran Hervor, hayaletlerin içinden korkusuzca gemisine döndü. Kalkan kadınları ile Hervor köyüne zafer kazanan bir lider olarak döndü.

İÇİMİZDEKİ SAVAŞÇI: HERVOR

Çocukken yağmalanan köyünde hayatta kalmak için ormana saklanan Hervor, azmi ve çalışkanlığı ile köyünün efendisi olmuştu. Hervor ömrünün kalan yıllarını köyünde huzur içinde tamamladı.

İÇİMİZDEKİ SAVAŞÇI: HERVOR

Tüm zorluklara rağmen içinizdeki SAVAŞÇI’nın gücü hiç bitmesin...

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: mitolgoscom

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun