Eylül 21, 2024

İKİ YILAN BİR AŞK: BAI SUZHEN ve XU XIAN

Çok eski zamanlarda Çin’de E’mei Dağı’nda bin yıldan fazla yaşayan iki ölümsüz yılan varmış. Bu yılanlardan biri beyaz renkli Bai Suzhen, diğeri de yeşil renkli Xiaoging’miş. Dünyadaki güzel manzaraların hasretini çeken bu iki yılan, birer birer güzel bir kız kılığına girmişler. Dünyadaki cennet olarak görülen Hangzhou’nun Batı (Xihu) Gölü’nü gezmeye gitmişler.

İKİ YILAN BİR AŞK: BAI SUZHEN ve XU XIAN

İki yılan gölün kenarındaki asma köprüye geldiğinde yağmur başlamış ve hemen söğüt ağacının altına sığınmışlar. Xu Xian isimli bir genç elinde şemsiyesiyle söğüt ağacının altındaki bizim kız görünümlü yılanlara yaklaşmış. Onlar için bir kayık çağırmış ve kızları evlerine göndermiş.

Beyaz olan yılan Bai Suzhen, gencin bu yaptığından çok etkilenmiş ve gence aşık olmuş. Ertesi gün Xu Xian’ın evine şemsiyeyi geri vermek için gitmiş. Bir eczanede çalışan Xu Xian’ı bulur ve sohbet etmişler. Genç de bizimkine aşık olmuş. Diğer yeşil yılanın şahitliği ile de evlenmişler. Beraber bir eczane açmışlar ve gece gündüz hastalara yardım etmişler.

İKİ YILAN BİR AŞK: BAI SUZHEN ve XU XIAN

Zhenjiang kentindeki Jingshan Tapınağı’nın Fa Hai isimli rahibi Bai Suzhen’ın bin yıllık bir yılan ruhuna sahip olduğunu biliyormuş. Onun kötü ruhunun en sonunda insanlara zarar vereceği düşüncesiyle kapılarına gelmiş. Xu Xian’a her şeyi anlatmış, Xu inanmayınca da Çin’in geleneksel bayramı olan Duanwu Bayramı’nda Bai’ye arsenik içkisi içirerek yılan halini ortaya çıkarabileceğini söylemiş.

Bayram gelip çattığında bayramda herkes kötü ruhların kovulması için arsenik içkisi içerken, yılanlar içmemek için hasta rolü yapmış ama içmekten kaçamamışlar. Xu’nun isteği üzerine çaresiz kalan Bai, bir kadeh içtikten sonra sarhoş olmuş ve rahatsızlanmış. Eşini dinlenmesi için yatağa götüren Xu Xian, daha iyi hissetmesi için Bai’ye çorba yapıp götürmüş. Fakat çorbayı getirdiğinde yatakta Bai yerine kıvrılmış beyaz bir yılan görünce, korkudan ölmüş.

İKİ YILAN BİR AŞK: BAI SUZHEN ve XU XIAN

Bai kendine geldiğinde Xu’nun ölmesine çok üzülmüş. Ölümsüzlük mantarını bulmak için yollara düşmüş. Bir yandan hamile olan Bai, ölümsüzlük mantarını bulup eşi Xu Xian’ı hayata döndürmüş. Fakat rahip bu durumu kabullenememiş ve Xu’yu tapınağa çağırıp hapsetmiş. Kısa süre önce doğum yapan Bai, Xiaoging ile birlikte tapınağa Xu’yu kurtarmaya gelmiş. Rahip Bai’yi hapsetmiş ve Xu’yu salmış.

Bai’nin oğlu büyüyüp ilim sınavını birincilikle kazanmış ve başka bir rahibin yardımıyla annesini kurtarmış. Sonunda Xu Xian, Batı Gölü’ndeki köprünün başında eşini bulmuş. Bai, Xu’ya aslında bir yılan olduğunu söylemiş. Buna rağmen sonsuza dek birlikte olmaya karar vermişler.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ELLIPTICAL AND SPIRAL GALAXY TOGETHER: ARP 107
THE EERIE GLOW OF AN EXPLODING STAR: CRAB NEBULA
LIKE AN EERIE SILHOUETTE: COLUMN OF GAS AND DUST
KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

KURBAĞA PRENSES EVET PRENSES

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun